Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 07. 2024. 16:24 14

"Vlast se zadužuje za izgradnju stadiona, a propadaju škole i bolnice"

Narodni poslanik Srbija centra Slobodan Petrović izjavio je da vlast planira da se kod Banke Poštanske štedionice zaduži u iznosu od 42 milijarde dinara za izgradnju nacionalnog stadiona "dok škole i bolnice sve više propadaju".

- Zadužujemo se i kod drugih banaka – Francuza, Kineza, Nemaca, a već smo dužni milijarde. Još 2014. smo od Fonda za razvoj Abu Dabija uzeli milijardu dolara kredita po kamatnoj stopi od 2 odsto, a još milijardu dolara 2022. sa kamatnom stopom od 3 odsto. Vlast ne da nije uspela da vrati novac, već je produžila rok za vraćanje kredita i to po kamatnoj stopi od 4 odsto u oba slučaja - rekao je Petrović na Odboru za ustavna pitanja u Skupštini Srbije.

Petrović je podsetio na izjavu ministra finansija Siniše Malog od 18. jula da Srbija na računu ima 776 milijardi dinara.

- Zbog čega se ovoliko zadužujemo ako je tvrdnja Siniše Malog istinita? Šta će ekonomskom tigru ovi silni krediti sa ogromnim kamatama? Biće da neko obmanjuje građane, a zahvaljujući nesposobnosti i korumpiranosti režima sve ove zajmove će vraćati i generacije koje dolaze - dodaje.

Petrović je podsetio da je jedno od obećanja SNS-a pre dolaska na vlast 2012. godine bilo ukidanje TV pretplate.

- Tada su žestoko kritikovali rad RTS-a iako je tada RTS skoro u potpuniosti pokrivao rad opozicije. Sam Vučić je kao potpredsednik Vlade kasnije obećanje ponovio. Umesto ispunjenja obećanja danas imamo povećanje takse za javni medijski servis. Za razliku od 2012. opozicije nema na RTS-u, kao ni ozbiljnog javnog dijaloga na bilo koju važnu temu. Nema mesta ni za koga ko ima drugačije stavove ili kritičko mišljenje prema vlasti i njihovom narativu o ekonomskom tigru i zlatnom dobu - zaključio je Petrović.

Svi Bajdenovi gafovi: Saplitanja, nepovezane misli, zaboravljanje...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati