Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

17. 07. 2024. 17:52 0

Firma sa više od sto vlasnika - ide u bankrot

Društvo za zaštitu od požara i pružanje ostalih uslužnih delatnosti i podrške poslovanju "Full Protect" ide u bankrot. To znači da sledi prodaja imovine ovog stečajnog dužnika koji ima više od stotinu vlasnika, među kojima su i Fond PIO, Vlada Srbije, oko 70 gradova i opština.

Stečajni postupak prema stečajnom dužniku Full Protect sprovešće se bankrotstvom stečajnog dužnika, stoji u rešenju Privrednog suda u Beogradu.

- Nalaže se stečajnom upravniku da odmah započne i da sprovede prodaju imovine stečajnog dužnika, ili prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica, u skladu sa načinom i postupkom propisanim Zakonom o stečaju - navodi se u sudskom rešenju.

Podsetimo, kao što je portal N1 već pisao, privredni sud u Beogradu pokrenuo je prethodni stečajni postupak nad Društvom za zaštitu od požara i obezbeđenje objekata i imovine Full Protect d.o.o. iz Beograda zbog, kako se navodi u rešenju - "trajnije nesposobnosti plaćanja i prezaduženosti", i to na predlog Ministarstva privrede.

Stečaj je pokrenut 5. aprila, a pošto u roku od 90 dana nije podnet plan reorganizacije, sud je doneo rešenje o pokretanju bankrota.

Reč je o preduzeću koje ima više od stotinu vlasnika, među kojima su i Fond PIO (38,24%), Vlada Srbije (30,67%), zatim RFZO (15,15%), Grad Beograd (1,74%). Na spisku članova ovog društva sa ograničenom odgovornošću je i oko 70 gradova i opština, više od 30 fizičkih lica.

Full Protect je 2023. godinu završilo sa neto gubitkom od 32.727.000 dinara, nešto većim nego godinu pre (31,8 miliona dinara u 2022).

- Preduzeće Full Protect je osnovano 2005. godine, izdvajanjem poslovnih funkcija bezbednosti i protivpožarne zaštite iz sistema Železnice Srbije i osnivanjem društva - navodi se na zvaničnom sajtu firme organizovane u četiri organizacione jedinice: Beograd, Novi Sad, Požega i Niš, sa 18 deonica u sklopu njih kojima se, kako se ističe - pokriva celokupna teritorija Srbije.

Preuzeće ističe da u svom sastavu ima i tri potpuno opremljena servisa za kontrolisanje i servisiranje instalacija hidrantskih mreža i mobilnih uređaja za gašenje požara.

Na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika navodi se da, od imovine, preduzeće ima dva vozila i 13 vrsta opreme među kojom su mali i veliki protivpožarni aparati, boce za gasove, dva hidrant stuba, računari, štampači, uređaj za ispitivanje PP aparata... Likvidaciona vrednost pojedinačne opreme ne prelazi hiljadu dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati