Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas.rs ]

29. 06. 2024. 11:07 5

Panika zbog portala Moja srednja škola

Prava drama nastala je sinoć među roditeljima malih maturanata kada se pronela vest da je, pre utvrđenog roka, objavljena rapospodela učenika po srednjim školama i obrazovnim profilima, piše Danas.

Roditelji koji su se javili redakciji Danasa kažu da su neka deca videla na svom nalogu na portalu Moja srednja škola zeleno obeležen profil i srednju školu što su protumačili da je to ona u koju su učenici raspoređeni, dok drugima takav podatak nije bio vidljiv, pa je nastala zabuna da su ti đaci ostali neraspoređeni.

Ubrzo je sve povučeno, pa više niko nije ništa video sem unete liste želja sa opredeljenjima koje su đaci prethodno popunili.

Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, ono što su neki učenici i roditelji sinoć videli nije bila konačna raspodela po srednjim školama i obrazovnim profilima, već je u pitanju bila proba dela sistema.

U Ministarstvu prosvete za Danas kažu da će raspoređivanje učenika biti objavljeno u naznačenom terminu, što je utorak, 2. jul, do 8 sati ujutru.

- Trenutno se testira sistem i čim bude završeno, javnost će biti upoznata sa rezultatima. Deo rezultata koji su bili vidiljivi je samo bila proba dela sistema - kažu iz Ministarstva.

Tek kada bude objavljena raspodela, učenici će sa sigurnošću znati u kojim srednjim školama će od jeseni nastavoti školovanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati