Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 06. 2024. 10:24 7

"Lončareva izjava deluje kao preterivanje u kafanskoj proslavi izborne krađe"

Gospodine Lončar, kada sam čuo da ste rekli kako ćete pacijentima po izlasku iz bolnice dati račun pomislio sam da ste preterivali u kafanskoj proslavi izborne krađe ali sam onda shvatio da je to samo nastavak uništavanja i obesmišljavanja zdravstvenog sistema koji se raspada - rekao je dr Danijel Raspopović iz Resornog odbora za zdravstvo Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Kažete gospodine Lončar da su stanjem u zdravstvu nezadovoljni i zaposleni i pacijenti. I to je tačno. Prvi su nezadovoljni zato što rade za najniže plate u regionu usled čega beže u inostranstvo u tolikom broju da uskoro neće imati ko da nas leči i neguje. A drugi jer se danas u Srbiji na magnetnu rezonancu glave u KC Kragujevac čeka 3, na operaciju katarakte u KCS 4, na ugradnju veštačkog kolena u IOB Banjica skoro 5 godina - istakao je Raspopović.

- Ako ne razumete, gospodine Lončar svo nezadovoljstvo i sav haos u našem zdravstvu je direktna posledica odluka vlasti čiji ste Vi važan deo već dvanaest godina. I zato kada ste se već vratili na mesto zločina a pod tim ne mislim na Vaš povratak u Zemun gde sto po izjavi mafijaša Sretka Kalinića ubijali po naređenju Vašeg tadašnjeg šefa Dušana Spasojevića, već mislim na povratak u Vladu koji je odobrio Vaš aktuelni šef Aleksandar Vučić, onda pametno trošite vreme - dodao je.

- Manje priče i predan rad na pripremanje odgovora na pitanje porekla imovine, tenderskih procedura i sličnih koruptivnih radnji. Samo ovako možete da uradite nešto za sebe ali i zdravstvene radnike i pacijente koje ćete napokon ostaviti na miru da se snalaze kako mogu i znaju u društvu za čije propadanje ste itekako odgovorni - zaključio je Raspopović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Prizor od kog se diže kosa na glavi

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati