Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 05. 2024. 16:53 0

Reagovanje na tekst "Boske - 30 miliona evra godišnje za navijanje i batinanje"

Advokatska kancelarija Karadarević, koja je zastupnik Marka Bosanca, reagovala je na tekst "Boske - 30 miliona evra godišnje za navijanje i batinanje". Njihovu reakciju prenosimo u celosti.

"Dana 28.05.2024. godine u 07:43 časova na Vašem portalu objavljena je vest pod nazivom "Boske - 30 miliona evra godišnje za navijanje i batinanje".

Zajednička advokatska kancelarija Karadarević, u ime klijenta gospodina Marka Bosanca, Shodno odredbi člana 94 i 95 Zakona o informisanju i medijima u daljem tekstu podnosi zahtev za odgovor i ispravku na vest od dana 28.05.2024. godine sa sledećim sadržajem:

Tekst koji je objavljen 28.05.2024. godine od strane portala Direktno.rs u sebi sadrži nepotpune i neistinite informacije. U tekstu je naveden događaj od decembra 2021. godine, protest Rio Tinta, gde se navodi, citiram, "Marko Bosanac je to baš doslovno shvatio, doveo svoje studente i kamerom je zabeleženo kako pesnicom udara demonstrante". Ovakvi navodi su potpuna neistina i ovo je samo pokušaj da se ukalja ugled našeg klijenta.

Ističemo da je u odnosu na našeg klijenta, gospodina Marka Bosanca, tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu, da je isti bio učesnik spornog događaja, kao i da je bilo kome zadao udarac. Smatramo da je novinarska etika zahtevala da se ovakvi navodi provere pre objavljivanja teksta imajući u vidu da se u samom tekstu i navodi da se pred određenim državnim ogranom vodi postupak. S obzirom da ovo nije učinjeno, kao i zbog toga što nije poštovano načelo "da se čuje druga stana", prinuđeni smo da ovim putem istaknemo i ponovimo činjenicu da je neistinita vest u kojoj se ističe da je naš klijent bio učesnik protesta ili kontra protesta i da je bilo kome kritičnom prilikom zadao udarac. Svi ovi tekstovi koji su već počeli da se ponavljaju štete časti i ugledu našeg klijenta koji živi i radi u Novom Sadu, gde mu je nastanjena i porodica", zaključuje se u reagovanju na tekst advokatske kancelarije Karadarević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati