Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

08. 05. 2024. 19:48 2

U Crnoj Gori srpsko ulje i jogurt jeftinije NEGO KOD NAS

Mlečni proizvodi, ulje, brašno, slatkiši, sokovi, masovno se izvoze iz Srbije u Crnu Goru i zauzimaju najveći prostor na rafovima prehrambenih prodavnica u ovoj susednoj državi. Većina proizvoda, koji su uvezeni iz naše zemlje, za nekoliko centi je jeftinija u Crnoj Gori ili su cene identične našim, a nekolicina je iznenađenje, naročito jedan, koji u kuhinji koristimo svakoga dana.

Omiljena grickalica "Smoki“, koju gotovo svaka kuća u Srbiji ima, duplo ili troduplo, u zavisnosti od prodajnog mesta, skuplja je u našoj zemlji nego u Crnoj Gori. Proizvod koji koristimo svakodnevno, izvozimo ga u ovu susednu zemlju, a čija cena je istinsko zaprepašćenje - ulje, jeftinije je u Crnoj Gori, nego u našim prodavnicama, gde dostiže 1,41, dok je kod njih do 1,24 evra.Takođe, brašno koje se proizvodi u Srbiji, prodaje se po identičnoj ceni, od 0,73 centa u Crnoj Gori, koja ga uvozi.

- Beograd je najskuplji grad u regionu, možda i u Evropi, kad su cene hrane u pitanju. Ne znam kako je u ostatku Srbije, verovatno malo bolje, ali živim u Beogradu, tamo radim, a često sam u Crnoj Gori i kad uporedim cene - nije mi dobro. Neverovatno je da su uvezeni proizvodi jeftiniji, ne svi, ali ih ima dovoljno, da se čovek zapita - kaže Milijana Petrušević (45), kojoj roditelji žive u Tivtu, gde je provela praznike i uverila se u razlike u cenama, a prenosi Nova rs.

Proizvodi jednog od najčuvenijih srpskih brendova, Imlekove "Moje kravice“, u prodavnicama u Crnoj Gori mogu se kupiti po nižoj ceni nego u Srbiji. Dok je kod nas najniža cena Imlekove pavlake od 400 grama od 149,99 dinara ili 1,27 evra (a ide i do 187,99 ili 1,61 evro) u Crnoj Gori se prodaje po ceni od 1,25 evra. Isto važi i za ulje "Dijamant“, čija je najniža cena 149,99, a najviša 164,99, što je 1,41 evro, dok ovo "naše ulje“ u susednoj državi kupuju po ceni od 1,24 evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati