Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 04. 2024. 13:07 3

"Vučiću i SNS, još jednom ste uspeli da obrukate Srbiju"

"Čestitam SNS-u i Aleksandru Vučiću jer je režim u Srbiji po poslednjem izveštaju Fridom hausa označen kao autokratizujući hibrid. Još jednom ste uspeli da obrukate zemlju u međunarodnoj javnosti, žrtvujete ugled i budućnost zemlje zarad ostanka na vlasti", izjavio je narodni poslanik Stranke slobode i pravde Dalibor Jekić.

Dodao je da je izveštaj u kojem su "detektovane sve one stvari na koje u opoziciju ukazuju već duže vreme poražavajući".

- Ranjive institucije, zarobljeno pravosuđe, politizovane sudske odluke, korupcija, kontrola medija, dominacija vladajuće stranke u medijima, pristisci na nezavisne novinare, zloupotreba javnih resursa, kupovina glasova, krađa izbora su uticale na to da se Srbija nađe u društvu 10 zemalja koje su zabeležile najveći pad u ukupnom rezultatu demokratije od 2005. godine - rekao je Jekić i dodao:

- Akcenat u ovom izveštaju je stavljen na poslednje izbore u kojem se jasno definiše da je urušen integritet izbora zbog svih prevarnih radnji koje je Srpska napredna stranka sprovodila. Detektovan je i trend pogoršanja medijskog ambijenta, kao i potpuna dominacija u medijima Aleksandra Vučića i vladajuće stranke i targetiranje nezavisnih medija kao neprijateljskih.

- Za ovakav istorijski pad demokratije zasluge dugujemo Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci, ovaj režim ima kontinuitet erozije demokratije koja je označena kao autokratizujući hibrid koja ima tendenciju da preraste u polukonsolidovani autoritarni režim. Očigledno je da je za ovaj režim demokratija strana reč, a da njenu suštinu i vrednosti nikad nisu i neće razumeti - zaključio je Jekić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati