Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

02. 04. 2024. 16:16 30

Kidisala na opoziciju, sad će biti na čelu Odbora za kulturu

Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije u narednom mandatu vodiće poslanica Srpske napredne stranke - Nevena Đurić.

Poslanica SNS Nataša Jovanović rekla je na sednici da Nevena Đurić odlično razume političke procese, da je korektna i da će odgovoriti zadacima Odbora, kao što je modernizacija - kada je reč o informisanju.

Nevena Đurić postala je poznata javnosti 2021. godine nakon oštrih nastupa na RTS, kada je otvoreno vređala predstavnike opozicije, nakon čega je pohvalio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsetimo, Đurić je skrenula pažnju javnosti na sebe gafovima i nepristojnim ponašanjem svojevremeno tokom učešća na TV debati RTS "Reč na reč".

Od kad je osnovana, Akademija mladih lidera Srpske napredne stranke iznedrila je brojne "političke velikane". Od Kebare, koji je od danas član Predsedništva SNS, preko Langure i Staše Stojanović, nizali su se mladi lavovi i lavice, kojima se predviđala blistava politička budućnost. Ipak, do pojave mlade Nevene Đurić niko nije zavređivao toliku pažnju vođe.

Tokom svog prvog učešća u emisiji "Reč na reč", Đurićeva je demonstrirala zavidne veštine u vređanju sagovornika, upadanju ureč i vikanju, što je izazvalo ogromno oduševljenje kod Vučića, poznatog po tome što je i sam u mladosti delovao kao neko ko nije birao reči i neretko prelazio granice pristojnosti.

- Mislim da se pomalo razumem u politiku i mogu da prepoznam one koji su talentovani. To dete je, da ne kažem najtalentovanije koje sam video u poslednjih 15, 20 godina, ali svakako jedno od najtalentovanijih u politici. Pokazala je takvu energiju, srčanost koja me je negde podsetila na vreme kada sam ja bio mlad, negde pre jedno 25 godina, ali ona je pametnije i bolja od mene - naglasio je predsednik države.

Ova izjava vinula je u zvezde mladu Nevenu Đurić, koja je u međuvremenu postala prva opcija SNS za gotovo svaku debatnu emisiju. I kolege iz stranke su joj odale priznanje na iskazanoj hrabrosti, te je tako, pošto je videla uživo opoziciju i preživela taj susret, stekla status heroine.

Naredno učešće u debati nije prošlo u pohvalama kao prvo, jer se Đurićeva se tokom rasprave sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom iz Ekološkog ustanka prilično zbunila, a njen pad dekoncentracije je kasnije postao pravi viral na društvenim mrežama.

Pošto, prema sopstvenom priznanju, vidi u mladoj Neveni Đurić sličnost sa sobom iz perioda kad je bio mlad, Vučić je odlučio da je je nagradi mesto potpredsednice stranke. Tako će mlada nada SNS imati bolju startnu poziciju od svog idola, koji je tokom mladih dana bio “ukopan” na poziciji generalnog sekretara SRS.

Za zamenicu Nevene Đurić u skupštinskom Odboru za kulturu izabrana je Sanja Jefić Branković iz Socijaldemokratske partije Srbije koja je poslanica u četvrtom mandatu.

Za predsednika skupštinskog Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva izabran je Hadži Milorad Stošić iz Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS), dok je za zamenika predsednika tog odbora izabrana Svetlana Milijić iz Srpske napredne stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati