Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

26. 03. 2024. 22:45 4

Zašto neki građani nisu dobili poruku o nestaloj devojčici

Danka Ilić (2) nestala je u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora i zbog toga je po prvi put u Srbiji aktiviran sistem "Pronađi me". Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić objasnio je kako radi sistem "Pronađi me", ali i zašto neki građani još nisu dobili SMS poruku obaveštenja o nestalom detetu.

- Stići će poruka svima, morate da znate jednu stvar. Naši mobilni operateri imaju kapacitet da šalju 50.000 poruka u minutu. Sve je jako zahtevno, nije moguće da svi dobiju poruku, sve televizije su podelile objavu, to je manje bitno sada. Hoću samo da kažem jednu stvar, danas je važan dan za našu zemlju, nestala je jedna devojčica i sad smo svi u strepnji da se to dete pronađe - rekao je Jurić za Blic.

Podsetimo, devojčica Danka Ilić, stara nepune dve godine, nestala je danas oko 13 časova, prema prvim informacijama, iz dvorišta svoje kuće u borskom naselju Banjsko polje, a oko pola sata kasnije krenula je potraga za njom.

Prvi put je od uspostavljanja sistem "Pronađi me" aktiviran, podsetio je Jurić.

- Važno je da znamo opis ovog deteta. Sistem se zasniva na informaciji. Važno je da prihvatiš i primiš informaciju i da se aktiviraš. Policija je ta koja treba da koordiniše. Veliki broj građana i policije je na terenu, siguran sam da je to dovoljno da se dete pronađe - rekao je on, dodavši da je lično veoma uznemiren.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati