Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 03. 2024. 15:34 62

Vučić optužio opoziciju da krade toalet papir - Đilas mu očitao lekciju iz PRAVA!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otišao je ovog četvrtka u Brisel, gde se održava Međunarodni samit o nuklearnoj energiji, nakon čega je novinarima pričao o konstitutivnoj sednici Narodne skupštine i optužio je opoziciju da "krade toalet papir u Parlamentu". Na ovu njegovu izjavu reagovao je Dragan Đilas, narodni poslanik i predsednik Stranke slobode i pravde, istakavši da "najbolji student Pravnog fakulteta nije rekao istinu".

Naime, Vučić je iz Brisela plašio građane rekavši da "Srbija bez nuklearne energije neće preživeti", potom je pričao o čestitki koju je uputio Vladimiru Putinu posle pobede na izborima, ali je imao vremena i da se dotakne dešavanja na sednici Narodne skupštine, te je tom prilikom optužio opozicione poslanike.

- Pokrali su toalet papir iz skupštinskih prostorija i gađali Anu Brnabić i ostale koji su bili za tim stolom. Ako je to Srbija koju predlažu građanima, verujem da nikad neće doći na vlast, a Ani čestitam, jer je težak posao pred njom - rekao je Vučić novinarima u Briselu.

Na Vučićevu izjavu reagovao je Dragan Đilas, narodni poslanik i lider SSP, koji je na društvenoj mreži Iks poručio:

- Najbolji student Pravnog fakulteta nije rekao istinu. U Krivičnom zakoniku član 203 stav 1 piše da bi nešto bila krađa, nije dovoljno samo da se oduzme tuđa pokretna stvar, već mora da postoji namera da se pribavi protivpravna dobit - napisao je Đilas i dodao:

- Ovde to nije bio slučaj. Toalet papir je kolega Jovanović uzeo i potom ga upotrebio u skladu sa njegovom namenom.

Vučićevu bizarnu izjavu komentarisao je i Borko Stefanović, zamenik predsednika SSP i narodni poslanik u Parlamentu.

- Živimo u državi čiji predsednik u Briselu daje izjavu o toalet papiru, dok u zemlji naprednjaci kradu izbore, ukidaju Skupštinu, progone novinare, dozvoljvaju sistem u kome se umire od batina u zatvoru, točkovi GSP ubijaju ljude i lepo gore lokacije za pajtose. Poniženje Srbije - jasan je bio Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 62

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati