Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

06. 03. 2024. 20:51 4

Povreda na putu do posla 100% bolovanje: Naknada štete?

Ukoliko ste se uputili na posao, a usput pali i zadobili neku povredu - imate pravo na 100 odsto zarade za vreme koje provedete na bolovanju, ali to ne podrazumeva i pravo na nadoknadu materijalne i nematerijalne štete.

 - Ako se prilikom odlaska na posao okliznete i padnete, tom prilikom zadobijete povredu, to se smatra povredom na radu. U tom slučaju, zaposlenom pripada 100 odsto zarade za sve vreme bolovanja, ali to ne znači nužno da zaposleni ima pravo na naknadu materijalne i nematerijalne štete - objašnjava advokat Ozren Slović.

Poslodavac nije dužan da izvrši naknadu materijalne i nematerijalne štete, ukoliko povreda nije u uskoj vezi sa radom kod tog istog poslodavca.

- Na ime troškova lečenja, pretrpljenog straha, povrede i slično, da bi zaposleni imao pravo na naknadu štete, mora da postoji uzročno-posledična veza između te povrede i samog rada kod poslodavca. Takva veza se mora ispitati u svakom konkretnom slučaju - zaljučuje Ozren Slović na svom TikTok nalogu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati