Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 02. 2024. 10:54 16

Tabaković se ukaže na prelasku zime u proleće, obeća isto i UVEK PROMAŠI

"Jorgovanka Tabaković nam se tradicionalno ukaže na prelasku zime u proleće i, baš kao u filmu "Dan mrmota", uvek obeća isto: inflaciju u granici cilja NBS. Naravno, svaki put promaši. Tri godine zaredom inflacija je najmanje duplo viša od ciljane godišnje inflacije, pa ne čudi što građani Srbije plaćaju skuplju hranu nego Nemci ili Slovenci, iako su nam primanja višestruko niža", istakao je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Stranka slobode i pravde je još pre dve godine zahtevala da se utvrdi struktura troškova 100 osnovnih životnih proizvoda, spreči preterano maržiranje cena hrane, zaustavi prekomerno štampanje novca, uvede porez na ekstraprofit i uloži u domaću polkoprivredu i energetiku, a sve kako bi se zaustavila inflacija i smanjile cene hrane i komunalija.

Umesto da uvede ili predloži konkretne mere za borbu protiv inflacije, guvernerka i danas nastavlja da traži izgovore u "geopolitičkim dešavanjima", samo što joj je novi izazov predstavljaju "dešavanja u Crvenom moru", a ne rat u Ukrajini, koja inače ima značajno nižu inflaciju od Srbije.

Dok se skriva iza svoje zvučne funkcije i enormne plate, građani Srbije plaćaju za njenu nestručnost i neaktivnost, pa je zaista krajnje vreme da guvernerka, umesto novih obećanja, ponudi ostavku zbog katastrofalnih rezultata NBS, čiji je osnovni zakonski cilj morao da bude "postizanje i održavanje stabilnosti cena"", zaključio je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati