Društvo i ekonomija

[ Izvor: Vreme ]

08. 02. 2024. 19:21 11

Savet REM utvrdio da šefica Zekić nije prekršila kodeks

Predsednica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić nije prekršila Kodeks članova Saveta REM-a objavom slike na kojoj se putem fotomontaže prestavila u nacističkoj uniformi, smatra taj isti Savet.

Odluka, u koju je Vreme imalo uvid, doneta je krajem prošle godine, nakon što se direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović obratio Savetu REM-a povodom ove, kako je Olivera Zekić objasnila, provokacije.

U obaveštenju je navedeno da je Savet REM-a zasedao 22. decembra i nije našao da Zekić krši Kodeks niti Zakon o sprečavanju korupcije.

BIRODI je osudio pravljenje i objavu slike sa fotomontažom na kojoj je Olivera Zekić predstavljena u nacističkoj uniformi kao neprihvatljiv izraz ocene i kritike rada Olivere Zekić kao predsednice Saveta REM-a.

U zahtevu je istaknuto i da se umesto pokretanja sudskog postupka protiv autora neprimerene fotomontaže, predsednica Saveta REM-a opredelila da "provocira javnost", tako što je fotomontažu sama dalje objavljivala.

To je, smatra BIRODI, neprimereno ponašanje člana Saveta REM-a i javne funkcionerke, a što Zekić jeste po članu 2 Zakona o sprečavanju korupcije.

Podsetimo, i Jevrejska opština Beograd je ranije najoštrije je osudila promociju nacizma predsednice REM-a Olivere Zekić i pozvala je da u skladu sa funkcijom koju obavlja treba da utiče da se ovakve pojave ne dešavaju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati