Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 02. 2024. 14:31 4

PROTEST "Ubili ste pravdu, ali istina živi"

Protest "Za Slavka. Za nas kojima su izbili dah" održao se ovog ponedeljka ispred zgrade Apelacionog suda zbog odluke da se oslobode okrivljeni za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. Predstavnici medijskih udruženja i civilnog sektora i izrazili su nezadovoljstvo zbog odluke Apelacionog suda, a i predsednica Vlade u tehničkom mandatu Ana Brnabić, kao i ministarka pravde Maja Popović izjavile su da su očekivale osuđujuću presudu u ovom slučaju.

Protest ispred Apelacionog suda u Nemanjinoj ulici počeo je tako što je razvijena bela zastava koja predstavlja simboličnu poruku Apelacionom sudu da se pravosuđe predalo.

Ivana Stevanović iz Slavko Ćuruvija Fondacije navela je da su zanemeli što su deset meseci krili od njih odluku Apelacionog suda o oslabađajućoj presudi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

- Umesto reči doneli smo jednu belu zastavu da je uručimo pravosuđu Srbije, državi Srbiji koja se predala i pokleka pred silom - navela je.

U znak protesta prema ovakvoj odluci, Stevanović je zamolila okupljene da 25 minuta provedu u tišini, za 25 godina koliko su čekali pravu da ubistvo novinara.

- 25 miniuta da provedemo u tišini i da pogledamo ogledala da pogledaju svoj odraz u našim rukama - istakla je.

Protest su organizovali Slavko Ćuruvija fondacija, NUNS, UNS, NDNV, Asocijacija medija, AOM, Lokal pres, KUP Nezavisnost i ANEM.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu objavio je krajem prošle nedelje presudu donetu pre skoro deset meseci po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije - Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić oslobođeni krivice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati