Društvo i ekonomija

[ Izvor: Telegraf.rs ]

21. 01. 2024. 10:38 1

Vozač iz Srbije nestao u Švedskoj

Danijel Ćesal (44) iz Zmajeva kod Vrbasa nestao je u Švedskoj. Nestanak je prijavljen i švedskoj i srpskoj policiji, raspisana je poternica, ali potraga do sada nije dala uspeha.

Ovu informaciju za Telegraf.rs potvrdio je kućni prijatelj porodice, Branko. Kako kaže, Danijel se uputio na službeni put, a vozilo je bilo praćeno putem GPS-a. U jednom trenutku signal je nestao, a od tada su bezuspešni i pokušaji da se s njim stupi u telefonski kontakt.

- Krenuo u Švedsku firminim kombijem. Bio je na ruti Poljska - Danska na istovaru i onda je prešao most između Danske i Švedske. Trebalo je da ide na utovar za nazad, a pošto su bili veliki snegovi trebalo je da svrati kod brata. Bukvalno je prešao most na nekoj pumpi, tu mu se gubi svaki trag. Nikome se nije javio - objašnjava Branko.

Dodaje da policija u Švedskoj tražila da se nestanak prijavi i u Srbiji, jer je nestali Danijel u toj zemlji strani državljanin.

- Ja sam juče išao sa ocem da i ovde prijavimo nestanak. Raspisana je poternica za njim u Švedskoj, ali policija obilazi non-stop i kažu da nema nikakvih saobraćajnih nezgoda sa srpskim tablicama niti da je negde zapao kombi - kaže ponavljajući da je poslednji put registrovan na pumpi, te da je u Švedskoj vreme trenutno veoma loše.

Kaže i da su u subotu bile posebne okolnosti, te da bi se, poznajući ga, bar javio da može.

- Bio mu je rođendan. Zna da ima stare roditelje, bar bi se njima javio - ističe Branko.

Dodaje da je reč o krupnom muškarcu, te da ima beleg na licu s leve strane. Apeluje na sve koji nešto znaju da mu se jave na broj telefona 0628795043.

- Nema razloga da nestane. Već me neko pitao za azil. Ja kažem: "Ljudi, čovek ima dvojno državljanstvo. Ima i hrvatske i srpske papire. Pre je živeo i u Nemačkoj i Švedskoj. Tamo ima dva brata, ima tetku, familija mu je gore". Svaki čas čekamo da se nađe. Pa šta god da je, samo da je živ - poručuje Branko.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati