Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

17. 01. 2024. 09:25 7

EPS vratio Grčićevog direktora

Elektroprivreda Srbija (EPS) dobila je dvojicu novih izvršnih direktora, a jedan od njih je smenjen u vreme najveće krize u tom preduzeću. Reč je o Savu Bezmareviću, koga je pre dve godine sa direktorske funkcije u EPS-u sklonio Milorad Grčić, tadašnji generalni direktor.

Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije je imenovao još dva izvršna direktora - Sava Bezmarevića i Davida Žarkovića.

Bezmarević je od ponedeljka postavljen na poziciju direktora za proizvodnju, dok je Žarkoviću pripao elektroenergetski portfelj, navodi se na sajtu EPS-a.

Nijedan od njih nije poznat široj javnosti, ali je Savo Bezmarević pominjan u verovatno najtežem periodu u poslednjih 10 godina.

Naime, on je već bio izvršni direktor za proizvodnju energije i to u decembru 2021. godine, nakon što je čitav energetski sistem doživeo kolaps. Tog 12. decembra, u večernjim časovima, bez struje je bilo više od 136.000 ljudi i više od 2.200 trafo-stanica, a grejanje je u Obrenovcu uspostavljeno tek dva dana kasnije, nakon što je ispalo šest blokova TENT-a, od njih osam.

Bezmarević je smenjen tri dana kasnije.

Konkretno, on je bio jedan od četiri direktora koje je smenio tada prvi čovek EPS-a Milorad Grčić.

Do kolapsa je došlo jer je, u noći između 11. i 12. decembra u peći TENT-a ubačen ugalj lošeg kvaliteta, u kojem je bilo i blata, kako je saopštio EPS, velike snežne padavine, vetar i prvenstveno mokar sneg koji se ledio napravili probleme u dopremi uglja.

Naveli su i da je utvrđeno da je rudniku „Kolubara“, koji snabdeva TENT, u vagone utovaren ugalj lošijeg kvaliteta koji se tokom transporta natopio vlažnim snegom i zamrznuo.

Bezmarević je 15. decembra, kada je EPS izneo ove informacije, smenjen, kao jedan od ključnih i odgovornih u lancu proizvodnje uglja i struje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati