Društvo i ekonomija

[ Izvor: Vreme ]

02. 01. 2024. 16:46 19

Đuka: Moramo da uvažimo "mrzitelje"

Poslanik SNS i čovek hiljadu zanata Vladimir Đukanović pozvao je na mreži X svoju stranku da "pređe Rubikon" i uvaži podršku koju ima "Srbija protiv nasilja". Lista za koju inače ponavlja da ništa ne valja i da im je jedini program mržnja.

Slobodni strelac ili opipavač pulsa ispred Srpske napredne stranke, tek Vladimir Đukanović, poslao je preko ove društvene mreže u kratkom roku nekoliko pomirujučih poruka političkim neistomišljenicima. Narodni poslanik u prošlom, ali vrlo verovatno i u budućem sazivu parlamenta na ovoj društvenoj mreži napisao:

- Moramo, zaista moramo da pređemo taj Rubikon i da razgovaramo. Zbog Srbije moramo. Moramo da uvažimo skoro 900 000 glasova koliko je dobila koalicija Srbija protiv nasilja. Mora da se ide u medije koji su podržavali tu listu, kao što i ti mediji moraju da prihvate da kampanjom 24/7 protiv Aleksandra Vučića i svih nas ništa ne postižu. Može drugačije, rovovi moraju da se zakopaju i da imamo dijalog, a ne uvrede. Verujem u takvu Srbiju - napisao je Đukanović.

U jednom od sledećih tvitova naveo je:

- Moramo da razgovaramo sa našim protivnicima i da dodatno trpimo i više nego do sada, pa čak i kada prema nama idu najgore uvrede. Moramo bahate funkcionere da smenimo i da uvažimo kritiku koju nam je narod u ovoj kampanji izneo. Moramo da odgovaramo i na najneprijatnija pitanja, čak i kada je jasno da ih novinar ne postavlja sa ciljem da dobije odgovor, već da pravi kampanju protiv nas. Mi moramo da pokažemo što veću širinu. Moramo zbog Srbije, jer ona ne sme da bude podeljena - glasi tvit Vladimira Đukanovića.

Zna i da odbrusi

Nije Đukanoviću trebalo dugo, pa je tako Jovanu Rajiću, članu Republičke izborne komsije ispred liste Srbija protiv nasilja, napisao već dobro poznatu mantru koju naprednjaci ponavljaju: "Jedini program im je da prete i vređaju. Zato na izborima prolaze kao bosi po trnju. Nikako ništa da nauče."

Ni Rodoljub Šabić nije prošao bez kometara, pa mu je Đukanović replicirao na tvit rečenicom: "Nešto slično kao kada su tebe za ministra izglasali. Dobro si se opisao."

Đukanović je poznat po izjavama kojima privlači pažnju javnosti. Svojevremeno je napisao i da jedva čeka dan kada će se vlast njegove Srpske napredne stranke okončati.

Čovek hiljadu zanata

Đukanović je inače advokat Predraga Koluvije, vlasnika imanja Jovanjica na kojoj je pronađena ogromna količina marihuane. Takođe, je i branilac Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova koja se tereti za trgovinu uticajem.

Istorija Đukanovićevih uvreda na račun političkih protivnika je duga. U avgustu je u intervjuu za jedan tabloid rekao da u Srbiji do sada nije viđena ovakva “gomila bezidejnih i krajnje netalentovanih opozicionara” i da su idealni po SNS, ali da to nije dobro za Srbiju.

Samo je u proteklih nekoliko dana na turneji po režimskim televizijama rekao da je opoziciji sve „mrzim te Vučiću“, te da je opozicija i pre izbora spremala revolucionarni metod.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati