Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 12. 2023. 14:18 3

Turistički vaučeri na 10.000 dinara: Ko ima pravo?

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor, a kojom se njihova maksimalna vrednost povećava sa 5.000 na 10.000 dinara. Vaučeri mogu biti iskorišćeni do 20. novembra iduće godine.

Prijava građana za korišćenje novih 100.000 vaučera u Srbiji počinje od 15. januara 2024. godine na šalterima Javnog preduzeća "Pošta Srbije“ na teritoriji cele zemlje, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do limita koji je povećan na maksimalnih 80.000 dinara mesečno.

Takođe, prijavljivanje ugostitelja, koji su zainteresovani da učestvuju u sistemu dodele vaučera će biti omogućeno preko sistema E-turista od 31. decembra 2023. godine, a prva lista ugostitelja će biti objavljena na sajtu Ministarstva turizma i omladine 8. januara 2024. godine.

Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2024. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati