Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 12. 2023. 23:02 10

Đilas: Ponašanje Vučića i Malog u ljudima izaziva bes

Šta izaziva u ljudima kada vide da im zapale auto ispred kuće i kada im izbace decu iz vrtića? Kada vide Aleksandra Vučića koji se vozi sa Sinišom Malim gradom kao veliki hrabar šmeker i pusti pesmu sa radija četiri godine bola i tuge, u godini koja je godina strašnog bola i strašne tuge. Godina u kojoj je devetoro dece ubijeno i deset mladih ljudi. Je li mislite da je primereno da predsednik države Srbije pušta pesmu četiri godine bola i tuge. To izaziva u ljudima bes - izjavio je predsdnik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas večeras na televiziji Insajder.

Đilas je apelovao da protest u subotu bude kao što je bio i svih prethodnih godina, da građani ne gaze ni travu ni cveće i da se mirnim Gandijevskim metodama borimo za pravo koje su nam uzeli.

Na pitanje o izjavi koju je dala premijerka Ana Brnabić da su od stranih službi dobili informacije, Đilas je rekao da je zbunjujuće da predsednik države primi ujutru prvo ruskog ambasadora, zbunjujuće je da ruski ambasador kaže da iza protesta stoji zapad koji hoće da destabliizuje Srbiju.

- Zbunjujuće je sve što kaže Ana Brnabić, ja ne znam da li nju iko može da razume. Kada sada poredi recimo koliko je sati i minuta bilo političkog programa na televiziji koja je info-kanal kao što je televizija N1, a to je info-kanal a vi gospodo nećete da dođete u te emisiji i to je vaše pravo, a pravo piitanje je koliko sati programa je bilo na televizijama Pink i Hepi, koliko sati programa pljuvanja po opoziciji i Proglasu i onima koji drugačije misle - kazao je Đilas. Problem je što poslednje veče na PINK-u tri sata ide uživo program Aleksandra Vučića, a da ne bi bila slučajno konkurencija poslednja emisija “Reč na reč” na RTS-u se prebaci u sredu - kazao je Đilas.

- A najveći problem je priznanje predsednice Vlade da ruska obaveštajna služba vršlja i radi po Srbiji, da ne kažem da kontroliše našu službu, pa valjda BIA, VBA, VOA, valjda oni to saznaju, a ne Rusi. Znači imamo ruske špijune, da li su ruski, engleski, američki ne interesuje me, ali šta rade oni ovde? Pa vi priznajete gospođo Brnabić da ruske službe rade na teritoriji Republike Srbije? Da li ste svesni šta se izgovorili? Da li ste svesni da je Vulin pre dve godine potpisao protokol o sprečavanju obojenih revolucija sa ruskom stranom, pa ste špijunirali ruske opozicionare, pa ste slali snimke, pa dobiše 25 godina zatvora zbog toga što se bore za neke svoje stavove - naveo je Đilas.

- Da ne mislite da ću da izbegnem da osudim ponašanje i nekih ljudi koji i sa zapada komentarišu šta se ovde desilo - zaključio je Dragan Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati