Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

26. 12. 2023. 22:54 14

Bio zadužen za Radoičića, blizak Stefanoviću: Ko je tužilac koji traži pritvor za studente?

Nikola Pantelić, tužilac kome je posle 24 sata iz pritvora pušten Milan Radoičić i koji je nekoliko meseci kasnije zatražio pritvor do 30 dana za više od 30 studenata, koje tereti za krivično delo nasilničko ponašanje i rušenje ustavnog poretka - tako je u jednoj rečenici Savo Manojlović sažeo karijeru zamenika javnog tužioca koji je kao ispomoć stigao u Više javno tužilaštvo i koji važi za osobu od poverenja tužioca Nenada Stefanovića.

Nikola Pantelić, jedan od dvojice tužilaca koji vode slučaj uhapšenih studenata, upućen je kao ispomoć iz Trećeg osnovnog tužilaštva u Više javno tužilaštvo, i to na zahtev njegovog šefa, glavnog tužioca Nenada Stefanovića.

Advokat Ivan Ninić, koji zastupa uhapšenog studenta Dimitrija Popovskog, rekao je za N1 da postoje predmeti koji se usko kanališu u tužilaštvu i daju se određenim ljudima sa jasnim inputima kako da se postupa.

Jasmina Paunović, tužiteljka Višeg javnog tužilaštva koja je javno ustala protiv Stefanovića, rekla je za N1 da Pantelić pripada krugu javnih tužilaca koji su bliski Nenadu Stefanoviću i u koje on ima poverenja da će uvek bespogovorno uraditi ono što se od njih očekuje.

- Zato po 100 hiljada imaju veće plate od drugih. Oni su spremni zarad te razlike u plati da odrađuju i takve poslove - kazala je Paunović.

Istakla je da ti i takvi tužioci ne rade po političkoj, već po direktivi Nenada Stefanovića, a on pak određene odluke donosi iz servilnosti, bez da mu je iko to i tražio.

Govoreći o razlici u plati Stefanoviću bliskih tužilaca i ostalih, Paunović kaže da ona nastaje na ime dežurstava, prekovremenih sati i da je osnovana po zakonu.

Paunović kaže da je tužilac Pantelić kontakt tačka po pitanju krivičnih dela kada je nasilje u pitanju, na sportskim priredbama ili javnim skupovima.

- A zašto je on i na slučaju Radoičić, to nije pitanje za mene - rekla je.

Javnost je već imala prilike da upozna Pantelića, iako je u slučaju Milana Radoičića prošao ispod radara. Naime, on je na portalu otvorenavratapravosuđa.rs pisao blog o pravosuđu, a jedan tekst iz decembra 2020. je bio naslovljen "Javno tužilaštvo - čuvar demokratije".

Naredne godine je za jedan portal otkrivao tajne poligrafskog testiranja i kako osumnjičeni "varaju" poligraf. Pantelić je gostovao i u drugim medijima, gde je govorio o različitim temama iz oblasti krivičnog prava.

Na platformi Jutjub je imao serijal "Pregled sudske prakse", a poslednji video je objavljen pre godinu dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati