Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

08. 12. 2023. 21:03 14

Brnabić: Radnicima u opštinama 10.000 dinara - ako bude para

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić dogovorila je sa predstavnicima Sindikata uprave isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u lokalnim samoupravama u iznosu od po 10.000 dinara.

Kako se navodi, "isplate će biti ukoliko u lokalnim budžetima bude novca za to".
- Vlada Srbije uputiće preporuku svim jedinicama lokalne samouprave za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u iznosu od po 10.000 dinara, ukoliko za to imaju sredstva - saopštio je njen kabinet.

Brnabić je istakla da je Vlada saglasna sa predlogom sindikata da se zaposlenima sa srednjom i nižom stručnom spremom u lokalnoj samoupravi od 1. januara 2024. godine osnovice za plate uvećaju za 401,88 dinara neto, umesto za 384,41 dinara.

Ovaj sastanak je nastavak razgovora Brnabić i sindikata koji je dogovoren početkom ove sedmice kako bi se utvrdile mere za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

- Predstavnici sindikata odmah će započeti razgovore sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouoprave u vezi sa uvećanjem dnevnica za službena putovanja zaposlenih - piše u saopštenju.

Sindikat i Ministarstvo će izraditi zajednički predlog o iznosu tih dnevnica, kako za službena putovanja u okviru Srbije, tako i za službena putovanja u inostranstvo.

Sastanku je prisustvovao i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, koji je nastavio razgovor sa sindikatom u vezi sa koeficijentima, na osnovu kojih će se obračunavati plate svim zaposlenima u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, saopšteno je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Dežurni krivac

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati