Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

08. 12. 2023. 16:20 7

"Novi direktor BIA brzo napredovao za vreme Hrkalović"

"Bezbednosno-informativna agencija (BIA) je pod potpunom kontrolom partije na vlasti i njena zloupotreba će se nastaviti i s imenovanjem Tomislava Radovanovića za vršioca dužnosti te službe", smatra novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić.

Kako je rekao Cvijić u emisiji N1 Studio Live, Radovanović je "uslužan" ovoj vlasti.

- Imao je karijeru koja je napredovala neobično brzo od kada je Dijana Hrkalović postala "sve i svja" u MUP-u - precizirao je Cvijić.

Kada je došlo do unutrašnjeg obračuna u SNS, prema rečima Cvijića, Radovanović se obrušio na nju i tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića.

- Onda se (Radovanović) uključio na neobičan način u propagandnu aferu prisluškivanja Aleksandra Vučića za šta ne postoje dokazi - rekao je Cvijić podsećajući da je u paradnoj uniformi policije pričao o međunarodnoj zaveri, stranim agenturama…

- Govorio je ono što je milo ušima vlasti i postao Vučićev čovek od poverenja - smatra Cvijić, dodajući da ostaje da se vidi da li će on biti prelazno rešenje u BIA ili će biti postavljena neka politička figura.

Prema Cvijićevoj oceni, uloga sadašnje BIA je da štiti vlast od svake afere, a ne da bude u službi bezbednosti i građana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati