Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 11. 2023. 19:32 2

Živković: Brnabić, o kakvoj brizi o životnoj sredini pričate?

Gospođo Brnabić, da li znate o čemu govorite kada kažete da je SNS jedina stranka koja se bavi životnom sredinom i čistim vazduhom - izjavila je Irena Živković, predsednica SSP Bor i kandidatkinja na parlamentarnoj listi koalicije “Srbija protiv nasilja”, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- SNS je stranka koja je Borane koji su izašli na ulicu da brane svoje pravo na zdravlje nazivala plaćenicima, lažovima i izdajnicima. Tadašnji ministar, Aleksandar Antić, je javno u uživo prenosu sa ekoloških protesta u Boru rekao da su protesti politički i da Borani lažu o zagađenju. U trenutku kada je to izgovarao, u Boru je sumpor dioksid prelazio čak i 5000 mikrograma po metru kubnom vazduha, od zakonom dozvoljenih 250 mikrograma. U trenutku kada je to izgovarao, arsen je u Boru bio 200 puta preko zakonom dozvoljene granice. Tadašnji ministar, Goran Trivan, je zbog kršenja zakona o zaštiti vazduha i zakona o zaštiti životne sredine, dobio krivičnu prijavu od Borana koja nikad nije procesuirana, kao ni ona protiv gradonačelnika Bora i protiv direktora Zijina jer zakone u ovoj državi ste suspendovali - navodi Živković

- Gospođo Brnabić, Bor je grad za koji je Batut još 2019. godine rekao da se hitno moraju sprovesti mere zbog ogromnog povećanja maligniteta upravo zbog zagađenja, koje jeste postojalo oduvek, ali je dolaskom SNS-a na vlast, a zatim i dolaskom Kineza eskaliralo. Bor je grad čija su okolna sela potpuno devastirana okolnim kopovima i zagađenjem i trenutno se skoro sva spremaju za iseljenje. Bor je grad koji ima Borsku reku koju zovu Mrtva reka jer nema živog organizma u njoj. Grad iz čijeg Robule jezera sav otrov odlazi u Timok, odatle u Dunav, odatle u Crno more - dodaje Irena Živković.

- I Vi se hvalite brigom o životnoj sredini? Najdobronamernije Vam predlažem da se bolje pozabavite advokatima i svojom odbranom jer uskoro će i srpsko pravosuđe biti oslobođeno političke šape, a postojimo mi koji nećemo odustati od namere da za zločin nad zdravljem borske dece i odgovarate - zaključuje Irena Živković, predsednica SSP Bor i kandidatkinja na parlamentarnoj listi koalicije "Srbija protiv nasilja".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati