Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

17. 11. 2023. 09:55 4

Radnik pošte: D Express nema veze sa štrajkom radnika Pošte

Ni D Express niti bilo koja druga privatna kompanija koja se bavi dostavom pošiljaka nema veze sa obustavom rada u Pošti, izjavio je radnik Pošte Stefan Mitrović pitajući koliko će koštati upad policije bez sudskog naloga u prostorije D Expressa kada tužba dođe na naplatu.

Podsećamo, u prostorije kompanije D Expresss sinoć je upala Služba za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije. Reporterka N1 sa lica mesta je javila da je policija u zgradi bila oko pet sati i da nije imala sudski nalog.

Mitrović je za N1 rekao da ta kompanija kao ni druge, nemaju veze sa štrajkom radnika pošte.

„Za to je odgovornost isključivo za poslovodstvu i osnivaču zbog nedomaćinskog poslovanja godinama unazad“, naveo je on dodajući da su se problemi gomilali i da je ovo samo eskalacija.

On je rekao da nema mesta insinuacijama koje su se pojavile u pojedinim medijima da je štrajk radnika pošte u dogovoru sa Draganom Đilasom i Draganom Šolakom, a da iza njega stoji D Express, koji je u vlasništvu United grupe.

„To je sve neistina i gnusna laž koja se pojavila u tabloidima. Ne znaju šta će pa to boje politički. Draganu Đilasu i tom gospodinu Šolaku nisam oči video, ne znam ni gde su prostorije D Ekspresa“, istakao je Mitrović.

Pitam nadležne koliko će koštati ovaj upad bez sudskog naloga kada tužba dođe na naplatu, to je bahatost i to će da plate građani, istakao je Mitrović.

„Tri i po nedelje stoji pošta i niko ne želi da reši problem. Mi se borimo za egzistenciju. nema mesta upiranju prsta u radnike koji se bore“, kaže on.

Navodi da ne pristaju na kompromise ni ucene i dodaje da ono što su „podobni“ potpisali u ime radnika ne predstavlja njiihovu volju.

„Tražimo povećanje od 30 odsto koje će za nekoliko meseci pojesti inflacija. Mi smo namereni da istrajemo u ovoj borbi do kraja“, dodaje on.

Policajci koji su sinoć upali u prostorije D Expressa, rekli su reporterki N1 da su navodno došli zbog „određenih neregularnosti u radu kompanije“.

Ona je podsetila da je sve počelo tako što su se u pojedinim medijima pojavile optužbe kako su navodno „D Express“ i ostale privatne kompanije „odgovorne za štrajk poštara i kako stoje iza tog štrajka“. Reporterka je navela da je ekipa N1 pokušala da priđe prostorijama i da je pitala muškarca sa kačketom UKP-a za sudski nalog, ali da ih je on pitao „Ko ste vi?“.

Ona je dodala da je ispitivanje trajalo dugo i da nije najasnije zašto se krenulo od ove kompanije.

Štajk poštara ne odgovara ovoj kompaniji jer je do došlo do „zakrčenja“ u ovoj firmi, istakla je reporterka i dodala da štrajk ne ide ni u korist ove kompanije.

Podsetimo, United Grupa je saopštila da je Vlada Srbije koja je nesposobnim rukovođenjem ugrozila egzistenciju zaposlenih u javnom preduzeću Pošta Srbije, odlučila da zloupotrebi institucije za obračun sa United Grupom i upotrebi Službu za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije pokušavajući da za štrajk u JP Pošta okrivi preduzeće D Express, koje pripada United Grupi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati