Društvo i ekonomija

[ Izvor: KRIK ]

03. 11. 2023. 13:40 9

Firma sina Zvezdana Terzića gradi u "Beogradu na vodi"

Kostadin Terzić, sin generalnog direktora „Crvene zvezde“ Zvezdana Terzića koji je pre dve nedelje uhapšen zbog sumnje da je prebio fudbalskog menadžera, suvlasnik je firme koja je učestvovala u gradnji „Beograda na vodi“, ali i gasovoda Aleksandrovac – Tutin, otkriva KRIK. Ove poslove mlađem Terziću omogućila je kompanija „Milenijum tim“ povezana sa visokim državnim funkcionerima SNS-a. Kroz svoje firme, Kostadin Terzić se udružio sa nizom ličnosti iz srpskog podzemlja, uključujući i ljude bliske agresivnoj huliganskoj grupi „Ultra boys“, ali i „Alkatrazu“, pokazuje istraživanje KRIK-a.

Kostadin i njegov mlađi brat Nikša Terzić uhapšeni su prošlog meseca zbog sumnje da su u Beogradu pretukli fudbalskog menadžera Uroša Jankovića. Oni su navodno 17. oktobra, posle utakmice između Srbije i Crne Gore, presreli automobil u kome je bio Janković, izvukli ga iz kola i prebili.

Na saslušanju u tužilaštvu Terzići su negirali krivicu, a sud im je u međuvremenu odredio i pritvor, rečeno je iz tužilaštva KRIK-u. Tužilaštvo još nije utvrdilo zbog čega je došlo do tuče, piše danas Krik.

Terzići su odrastali pred očima javnosti budući da je njihov otac Zvezdan godinama zauzimao važne pozicije u domaćem fudbalu. Bili su miljenici žute štampe koja ih je predstavljala kao mlade, privlačne i imućne. Detaljno se pisalo o njihovim putovanjima, emotivnim vezama, porodičnim proslavama, svadbama.

Za razliku od detalja o njihovim privatnim životima, mediji nisu nikad izveštavali o tome čime se bave sinovi direktora „Crvene zvezde”.

Dok se Nikša pre tri godine zaposlio u obaveštajnoj agenciji BIA, njegov brat Kostadin napravio je mrežu kompanija, otkriva KRIK.

Upravo ovi poslovi otkrivaju da je i Terzićev sin dobio deo „kolača” u gradnji ključnog državnog projekta – stambeno-poslovnog kompleksa „Beograd na vodi“. Osim toga, Kostadin je često otvarao firme sa ljudima iz kriminalnog miljea – Slobodanom Govedaricom, bliskim huganskoj grupi „Ultra boys“, Nikolom Vavićem iz „Alkatraza”, ali i sa Naike Bokan, ćerkom ubijenog čuvenog mafijaša Vanje Bokana koja je poslovno sarađivala i sa narko-bosom Darkom Šarićem. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati