Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

15. 10. 2023. 15:25 27

Miša Vacić sramotno vređao Olivera Ivanovića!

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić na sramotan način vređao je ubijenog lidera GI "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića na mreži X, nazivajući ga "dokazanim izdajnikom" i "velikim neprijateljem".

Na snimku koji je Vacić objavio, a koji je deo priloga TV B92, može se čuti izjava Olivera Ivanovića, koji je prokomentarisao da je postojanje desničarske organizacije "1389" velika opasnost jer je u suprotnosti s tadašnjom zvaničnom politikom naše zemlje.

Takođe, Ivanović je tada dodao da bi to moglo poslužiti radikalnim krugovima s južne strane Ibra za "slične pripreme".

U drugom snimku, Vacić je objavio trenutak kada se kao, kako kaže, vođa "1389" na Jarinju rukovao s tadašnjim ambasadorom Rusije, Aleksandrom Konuzinom.

Inače, Republičko tužilaštvo je u aprilu 2012. od Ustavnog suda zatražilo zabranu registrovane organizacije "SNP 1389" koju je predstavljao Miša Vacić.
Međutim, taj predlog je odbio Ustavni sud.

Pripadnici ovog pokreta dovođeni su u vezu sa dešavanjima na severu Kosova i to 2011. godine u jeku jedne od velikih kriza.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić dostavila je ranije javnosti službenu belešku sa saslušanja pripadnika MUP, u kojoj se vidi da je Miša Vacić bio na merama tajnog nadzora komunikacija u više navrata.

Jednom tokom 2017. (nejasno zašto), a potom u kontinuitetu tokom 2018. i 2019. zbog sumnje da je reč o osobi umešanoj u ekstremizam. Saslušani službenik MUP-a bio je zadužen za nadzor Vacićeve komunikacije i u njegovom iskazu Miša Vacić deluje kao prilično "tužna pojava".
On je, naime, sudeći po toj belešci, uporno zvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, slao stotine poruka, zvao, pisao, pisao, zvao, a oni bi mu se tek ponekad javili, porazgovarali s njim i - izgleda - otkačili ga. O tome da li su mu odgovarali na poruke, nema navoda u službenoj belešci.

Podsetimo, Oliver Ivanović ubijen je u januaru 2018. ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Prvi put je najteže

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati