Društvo i ekonomija

[ Izvor: Citymagazine ]

22. 09. 2023. 18:01 0

Svadba u Srbiji je veliki trošak za mladence

Sudeći po najnovijim podacima, prosečna svadba u Srbiji od 200 zvanica košta oko 20.000 evra.

- Nije poskupeo samo restoran, poskupelo je praktično sve. I venčanica, i odelo, i nakit, i dekoracija, i torte. Poskupela je i matična služba, odnosno taj formalni deo zakazivanja venčanja. Bendovi takođe - navodi Boško Bubanja, predsednik Udruženja "Ivent industrija".

Cene venčanja veće su za oko 30 odsto nego prošle godine. Venčanje, uz matičara, u restoranu, sada košta 16.101 dinar, kažu organizatori venčanja.

Sezona svadbi traje od aprila do kraja novembra. Ako želite da sve bude onako kako ste zamislili, potrebno je da sve rezervišete godinu dana unapred, piše RTS.

- Mladenci iz Beograda, Srbije popunjavaju maj, jun, septembar, oktobar. A mladenci iz inostranstva, koji žive u inostranstvu, a prave svadbu u Srbiji, oni nam popunjavaju jul, avgust. Tako da se ravnomerno popuni period od šest meseci svadbi koliko se generlano dešavaju u Srbiji - kaže Marija Vukadin iz agencije za organizaciju venčanja.

- Od dolazaka mlade helikopterom, preko torti koje ne mogu da uđu u prostoriju koliko su velike i tako dalje. Do puštanja golubova, dovođenja konja i tome slično - dodaje Boško Bubanj.

- Ako krenemo od mladoženje, njima je najbitnija muzika, hrana. Devojkama je bitniji taj neki enterijer, eksterijer, izgled restorana. Naravno, venčanica, šminka i frizura - napominje Marija Vukadin.

Prosečna svadba u Srbiji od 200 zvanica košta oko 20.000 evra. Svake godine beleži se manje proslava. Prošle godine bilo ih je 25.000, a ove godine organizatori venčanja očekuju da će ih biti 4.000 manje. Kažu, razlog je strah mladenaca da li će imati dovoljno novca da pokriju sve troškove.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati