Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 08. 2023. 13:10 53

Profesorka kojoj su nasilnici izmakli stolicu - TEHNOLOŠKI VIŠAK

Profesorku engleskog jezika iz Tehničke škole u Trsteniku, kojoj su u novembru prošle godine trojica učenika narušila i profesorski i ljudski ugled kada su je maltretirala i izmakla joj stolicu, sada i država dodatno ponižava tako što je ovoj samohranoj majci smanjila fond časova, time i zaradu za 32.000 dinara, a našla se i na listi za tehnološki višak!

Vlastodršci su time samo pokazali ono što, nažalost, već duže od decenije znamo i na čemu se ovaj sistem temelji - a to je da žrtvu treba dodatno poniziti, a zlostavljača dizati u nebesa. Jer, u Srbiji sve funkcioniše po tom modelu, što si veći nasilnik (na bilo kom polju) - bolje ćeš proći!

To potvrđuje i činjenica da su nasilnici koji su maltretirali profesorku, a koji su snimak kako joj izmiču stolicu objavili na društvenim mrežama, čime su je dodatno ponizili, kažnjeni smanjenom ocenom iz vladanja i nad njima je sproveden pojačan vaspitni rad!

Sistem i vlast smatraju da je to dovoljna kazna za njih. Možda jeste, a možda i nije - pokazaće vreme. I to veoma brzo.

A šta poniženje, povreda ugleda i dostojanstva profesorke iz Trstenika ukazuje drugim zlostavljanim osobama, prvenstveno ženama - bilo na poslu, bilo u porodici? Ćuti i trpi, jer sistem neće učiniti ništa da te zaštiti, da ti pruži novu nadu, priliku da kreneš dalje i oporaviš se. Samo će te dodatno kažnjavati. Neće ti dati posao da možeš dostojanstveno da živiš, prehraniš i školuješ decu. Ne zlostavljač, već država i sistem će se potruditi da ti oduzmu i ono malo što imaš, da te dovedu do ruba egzistencije. Samim tim će te napraviti pogodnom metom za neke druge zlostavljače. I to bez ikakvog srama, stida onih institucija kojim mahom rukovode žene.

I to one žene koje, za razliku od onih koje su se obratile sistemu i zatražile pomoć zbog maltretiranja, psihičkog, fizičkog, verbalnog, na poslu ili u porodici, imaju članske karte, koje ih štite od svega. Pa, i od rada. Posedovanje članske karte, bar u Srbiji, obrnuto je proporcionalno moralu i ljudskosti neohodnima da bi se zaista pomoglo zlostavljanima.

Svega toga u Srbiji odavno nema jer državni aparat funkcioniše po sistemu - kada neko padne, nemoj da mu pružiš ruku da ustane, već ga šutni u glavu i onesvesti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 53

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati