Društvo i ekonomija

[ Izvor: Blic ]

03. 08. 2023. 17:58 0

Kirije opet SKAČU: Ovaj grad je REKORDER!

Već nekoliko meseci kirije širom Srbije krenule su silaznom putanjom, ali najnoviji izveštaj portala Nekretnine.rs pokazuje da se u julu taj trend izobličio. Naime, na gotovo svim lokacijama u Srbiji gde se prati kretanje cene rente su zabeležile rast, na pojedinim lokacijama i preko 30 odsto.

Sa druge strane, u julu mesecu pad je zabeležen samo na šest lokacija u Srbiji.

Kirije u Beogradu

Najskuplje kirije su u centru grada, gde kvadrat iznosi 16 evra, u ovom delu grada zabeležen je rast od 2,56 odsto. Na Novom Beogradu kirije su porasle za 2,56 odsto i njihova cena trenutno iznosi 13,9 odsto. Najniže kirije u Beogradu su u Mirijevu, gde cena kvadrata iznosi 8,2 evra, ali i ovo naselje zabeležilo je rast cena u odnosu na prethodni mesec, i to za 1,23 odsto.

Opština Voždovac zabeležila je najveći rast kirija od svih opština u Beogradu. Kirije u ovom delu grada iznose 11,4 evra po metru kvadratnom, što prestavlja rast za 4,59 odsto.

Kirije u Novom Sadu

U dve opštine u Novom Sadu zabeležen je rast kirija, a u dve pad. Najskuplje kirije zabeležene su u centru, gde je zabeležen rast od 5,56 odsto i trenutno iznose 11,4 evra po metru kvadratnom. U Novom naselju takođe je zabeležen rast kirija i to za 3,49 odsto, prosečna cena sada iznosi 8,9 evra po metru kvadratnom.

Pad manji od jedna odsto zabeležen je u opštini Podbara u Novom Sadu, gde cena iznosi 10,1 evro po metru kvadratnom. Nešto veći pad primetan je Grbavici za 1,96 odsto. U ovoj opštini trenutno prosečna kirija iznosi 10 evra po metru kvadratnom.

Kirije u Nišu

Dve opštine u Nišu zadržale su kirije na istom nivou kao i prethodnog meseca, dok je u dve primetan trend pada. U Bulevaru Nemanjića i mestu Durlan kirije su ostale na istom nivou. Kirije u Bulevaru Nemanjića u proseku iznose 6,6 evra po metru kvadratnom, a u opštini Durlan 5,8 odsto.

U opštini Pantelej zabeležen je pad kirija od skoro 3 odsto i sada iznosi 6,5 evra po metru kvadratnom. U niškoj opštini Palilula zabeležen je pad od čak 6,25 odsto i trenutno iznose 6 evra po metru kvadratnom.

Kirije u Kragujevcu

Kirije u Kragujevcu beleže najveći rast od svih gradova i opština u Srbiji. Rast kirija u ovoj opštini je veći za 34 odsto, nego što je to bio slučaj u junu mesecu. Trenutna cena kvadrata u Kragujevcu je 5,9 evra.

Kirije u Pančevu

Kirije u Pančevu ovog meseca su u minusu i to od 4,5 odsto. Trenutna prosečna kirija u Pančevu iznosi 7,1 evo po metru kvadratnom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati