Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

02. 08. 2023. 19:59 1

Tepić objavila dokumenta zbog kojih je podnela krivičnu protiv saradnice Zagorke Dolovac (FOTO)

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić odgovorila je večeras Visokom savetu tužilaštva (VST) koje je ranije tokom dana, odreagovalo na vest da je opoziciona poslanica podnela krivičnu prijavu protiv članice VST. Tepić je odbacila navode iz saopštenja VST, a potom je na svom Tviter nalogu objavila dokumenta zbog kojih je i podnela krivičnu prijavu protiv članice VST Tanje Vukićević.

- Nemojte se vaditi interpretacijama. Vaša tužiteljka Vukićević falsifikovala je službenu ispravu neistinom da protiv tužioca Nenada Stefanovića nije podneta disciplinska prijava. Još gore! Falsifikovala je dva puta! I o zamenici Brankici Marić. A sad izvolite oba falsifikata - napisala je Tepić na Tviteru.

Tepić je objavila dve fotografije odgovora na njeno poslaničko pitanje, a u kojima se navodi da protiv Nenada Stefanovića iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i njegove zamenice Brankice Marić nije podneta disciplinska prijava. Oba dokumenta potpisala je javna tužiteljka iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, izborna članica VST i bliska saradnica Zagorke Dolovac, Tanja Vukićević.

Informacija koju je Vukićević dostavila Skupštini nije tačna jer su, mesec i po dana ranije, prijavu protiv njega podnele smenjene tužiteljke Jasmina Paunović i Bojana Savović. Zbog falsifikovanja zvaničnog dokumenta juče je krivičnu prijavu protiv tužiteljke Tanje Vukićević podnela Marinika Tepić.

Kako Tepićeva navodi u krivičnoj prijavi, Vukićevićeva je kao izborni član tužilačkog saveta, zloupotrebom položaja, uputila Narodnoj skupštini zvanični dopis ispred tog tela u kom je navela neistinit podatak i isti overila pečatom Saveta i svojim potpisom.

VST je u svom reagovanju osporio tvrdnje Tepićeve o tome na koji način je Narodna skupština zatražila informacije o prijavama protiv Nenada Stefanovića. U daljem saopštenju VST navodi da oni nisu krivični organ i da ne postupaju u procesuiranju krivičnih prijava iako Tepićeva nijednog trenutka nije spomenula krivičnu prijavu osim one koju je podnela protiv Vukićevićeve.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati