Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 07. 2023. 15:58 39

LUDILO Bolje da bude skuplja hrana, da ne bi dolazili iz regiona da je kupuju (VIDEO)

Džepovi i novčanici građana sve su prazniji, posebno u poslednjih godinu i po dana, otkako je inflacija u našoj zemlji krenula da "divlja", pa praktično ne postoji stavka koja nije poskupela. Najviše se poskupljenje oseti u marketima i na pijacama, pa su tako skočile cene jaja, mesa, voća, povrća... Ali, vlast i njeni emisari kao da ne vide problem u tome.

Jedan od onih koji ne vidi problem u visokim cenama hrane je i urednik dnevnog lista Politika Bojan Bilbija, koji ističe da je "bolje da cene hrane budu skuplje nego da dođe do veštačke nestašice".

- To je ono što građani ne razumeju, Srbija može da smanji cenu hrane, ali onda bi opet došli svi ovi iz regiona da kupuju kod nas i došlo bi do veštačkih nestašica - rekao je Bilbija gostujući na televiziji Prva.

A onda je i dodao:

- I naša vlast kaže - bolje da bude malo skuplje, pa da i dotiramo građane i da damo po 100, 200 evra kao neku pomoć nego da smanjimo cenu hrane i da dođe do nestašica.

Predsednica borskog odbora Stranke slobode i pravde Irena Živković nije mogla da se načudi rečima Bojana Bilbije. Podelila je video snimak njegovog obraćanja na Tviteru i tom prilikom naglasila:

- Koliko ludosti u jednom danu, a tek prošlo podne. Kaže dobri gospodin, nećemo valjda da smanjimo cenu hrane, pa da dođu iz regiona i sve nam pokupuju - navela je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 39

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati