Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 07. 2023. 13:41 21

Malinarima mizerna cena otkupa, u marketima 1.600 dinara! (FOTO)

Danima malinari u Srbiji blokiraju puteve i raskrsnice, nezadovoljni otkupnom cenom "crvenog zlata" koja se kreće od 160 do 200 dinara za najkvalitetniju, prvu klasu. Za to vreme, u marketima je situacija "malo" drugačija, pa se kilogram maline prodaje za neverovatnih 1.600 dinara!

Šačica malina prodaje se za 200 dinara, dok ispod te cene možemo videti da kilogram košta skoro 14 evra, odnosno 1599,92 dinara.Postavlja se pitanje kako je moguće da se malina vrhunskog kvaliteta otkupljuje za maksimalno 200 dinara, dok se u marketima prodaje za 8 puta veću cenu?

Kada se pogleda ova neshvatiljiva razlika u cenama, nije ni čudo što malinari bacaju "crveno zlato", čije je ovogodišnja otkupna cena mizerna u poređenju sa inflacijom.Još jednom se pokazalo da srpskog seljaka nema ko da zaštiti i da mu je jedino preostalo da se protestima i blokadama izbori za normalnu cenu svojih dobara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati