Srbija

[ Izvor: Telegraf.rs ]

16. 05. 2024. 14:45 0

Tužilaštvo hitno traži nastavak istrage o smrti porodilje

Zbog smrti porodilje u Vranju 24. aprila na Odeljenju ginekologije, formiran je predmet Osnovnog javnog tužilaštva, zbog krivičnog dela "teško delo protiv zdravlje ljudi i krivičnog dela nesavesno pružanje lekarske pomoći".

Tri nedelje nakon ovog događaja, još uvek nema novih podataka u istrazi.

- Tužilaštvo je Policijskoj upravi u Vranju, uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja od svih lekara i medicinskog osoblja koji su učestvovali u lečenju pacijentkinje. Takođe, upućen je i zahtev Zavodu za sudsku medicinu u Nišu, za hitno dostavljanje obdukcionog zapisnika sa zaključkom - kažu iz OJT u Vranju.

Do sredine maja još uvek nisu dostaljeni traženi izveštaji.

Podsetimo, porodilja X. A. (37), majka je četvoro dece.

Kako je ranije bilo reči, porodica preminule porodilje, uprkos gubitku, "veoma je zahvalna lekarima koji su uspeli da spasu bebu", pričali su porodični prijatelji.

Oni su dodali i da je pokojna X. A navodno imala srčane probleme.

- Koliko sam ja upoznat, imala je navodno neke zdravstvene probleme. Neki od njenih članova porodice su bili prisutni sve vreme u bolnici i po mojim saznanjima bilo je dva ili tri ginekologa, par anesteziologa, kardiolog, ali usled problema nisu mogli da joj spasu život. Znam da je porođaj vodio doktor Dragan Veličković i da navodno nemaju zamerke na njegov rad. Njen suprug radi u Švedskoj i koliko sam upoznat, zahvalan je što su doktori ipak uspeli da spasu dete - kaže ovaj čovek iz okoline Preševa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati