Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 06. 2023. 12:06 2

Hitna smena UO koji je od RTV napravio cirkus

"Novosadski gradski odbori Stranke slobode i pravde, Pokreta za preokret, Pokreta slobodnih građana i Akcije progresivne Vojvodine traže hitnu smenu članova Upravnog odbora RTV-a koji je od Radio televizije Vojvodine napravio cirkus", navodi se u saopštenju odbora opozicionih stranaka, koje prenosimo u celosti.

"Članovi Upravnog odbora na jučerašnjoj sednici, umesto da izaberu direktora i da ta kuća konačno stane na noge, imenovali su Sanju Jašarević Kužić za v.d. direktorku, kojoj je mandat trajao manje od šest sati jer je već u večernjim satima poništenena odluka o postavljenju. Sadašnjem v. d. Jožefu Klemu, koji za 15 dana ispunjava uslove za penziju, naređeno je da povuče ostavku. Tako će biti nastavljeno finansijsko čerupanje pokrajinskog javnog servisa ali, što je jednako važno, nastaviće se medijski mrak i prikrivanje istine o stanju u Novom Sadu i Vojvodini. 

Pre nekoliko meseci smo tražili da se RTV vrati u zakonske okvire, koji ga obavezuje da objektivno, blagovremeno i nepristrasno informiše građane, što sada nije slučaj. Umesto toga u SNS kuhinji na relaciji Miloš Vučević i Igor Mirović, koji su otvoreni sukob pretvorili u potkusurivanje i podelu plena na štetu svih građana koji žive u Vojvodini.

Umesto da se postupak za izbor direktora sprovede na zakonit i transparentan način, što podrazumeva i objavljivanje radnih biografija kandidata i obrazloženja odluke o izboru, postupak je bio netransperentan, uz zakulisne radnje, sve sa ciljem apslolutne kontrole ovog medijskog servisa od strane SNS-a.

Umesto da se započne rešavanje pitanja sumnjivih koprodukcija, nenamenskog trošenja novca za zakup zgrade, iako nova zgrada zjapi prazna, smanjenje troškova za obezbeđenje i čišćenje objekata Upravni odbor je odlučio da se nastavi po starom i zato tražimo hitnu smenu svih članova Upravnog odbora", zaključuje se u saopštenju novosadskih odbora Stranke slobode i pravde, Pokreta za preokret, Pokreta slobodnih građana i Akcije progresivne Vojvodine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati