Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 06. 2023. 13:03 46

Draško Marković - od konobara i montera do direktora u Telekomu!

Divljanje Draška Markovića, uzdanice naprednjaka, na košarkaškoj utakmici Crvena zvezda - Partizan, prava je slika bahate i siledžijske vlasti protiv koje je ustala Srbija koja je protiv nasilja! Ovaj bivši Šešeljev radikal, izvršni direktor za ljudske resurse Telekoma, nekada je bio monter i konobar a nadimak Šampita dobio je kada je ovim tradicionalni kolačem služio crvenog vojvodu - u poslanički klub iz Skupštinskog restorana donosio je šampitu koja mu je ispala na pod.

Šešelj koji je obožavao šampite je pobesneo i počeo da urla: "Kakav si to konobar? Kad sam te upoznao, konobarisao si u Budvi. Dao sam ti poslanički mandat, a sada ću da ti ga oduzmem. Hajde, klekni i s poda pojedi tu šampitu! Brzo!". Marković nije imao izbora.

Marković je oduvek bio sklon incidentima i veoma je konfliktna ličnost. "Debitovao" je 1994. godine, polivši vodom predsednika Skupštine SRJ, Radomana Božovića. Nakon toga, Marković je gotovo nestao iz javnosti a o detaljima njegove biografije malo se znalo do njegovog vaskrsenja na direktorskom mestu u Telekomu.

A onda se Marković istakao kada je nasilno prekinuo konferenciju za novinare ispred sedišta Telekoma, na kojoj je Marinika Tepić govorila o brojnim malverzacijama rukovodstva te kompanije i nepravilnostima u radu. Počupao je mikrofon snimatelju i izvređao potpredsednicu Stranke slobode i pravde, prisutne na konferenciji i poručio im da se udalje.

Marković je, po automatizmu, preko Telekoma, bio i član uprave SD Crvena Zvezda. Zanimljivo je i da u elektronskom prostoru zvanične biografije izvršnog direktora Telekoma nema. To otvara prostor za sumnje i legitimna pitanja, koje kvalifikacije su preporučile Draška Markovića za tako visoku poziciju u Telekomu. U vremenu nastanka priče o lizanju šampita, izvesno je da je Marković radio kao konobar u Budvi, što se jasno može videti iz obraćanja Šešelja.

Da li se Marković bavio monterskim poslovima pre ili nakon incidenta u Skupštini, za sada nije poznato. Ono što, ipak, upada u oči, ma kako čovek cenio nečiji trud i zalaganje, jeste kako je osoba sa trogodišnjim srednjim obrazovanjem uspela da za veoma kratko vreme stekne diplomu fakulteta egzotičnog naziva Fabus a potom i master diplomu, i to ni manje ni više nego Fakulteta organizacionih nauka.

Kako je Aleksandar Vučić u svoju partiju regrutovao, u najvećem broju, pripadnike svoje bivše partije, koji su redom bili skromnog obrazovanja, tako se i Marković priključio listi naprednjačkih funkcionera, koji su "preko noći" postali nosioci najviših akademskih zvanja. Svestan činjenice da ga istinska akademska zajednica ne podržava, Vučić je stvorio sopstvenu "intelektualnu elitu", koja služi da mu odaje priznanja i počasti, u zamenu za sinekuru.

A ponekad i divljalju, navikli su.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 46

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati