Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 06. 2023. 18:01 23

APSURD "Deca mi žive u Nemačkoj, ali ovde je bolje" (VIDEO)

Ispiranje mozgova od strane režima i režimskih medija doživelo je paradoksalne razmere. Srbija koja je ekonomski tigar, prva u Evropi po izgradnji auto-puteva, puteva, bolnica, igrališta, vrtića i škola, sve se to može videti kroz ružičaste naočare na ružičastoj ili nekoj drugoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom. I onda ljudi počinju da veruju u imaginarni svet koji im je gurnut pod nos.

Takav primer je jedna gospođa koja je odgovara na pitanje novinarke TV Pink da li je danas u Srbiji život bolji nego pre.

- Jeste i to dosta, dosta stvarno. Sad smo mi bolji nego što su Nemci, verujte. Ja sam 53 godine u Nemačkoj i sad odem, tamo su mi deca.

Ja odem u Nemačku, ali naša Srbija je stvarno procvetala - istakla je nepoznata gospođa za TV Pink.
Gospođa koje je 53 godine provela u inostranstvu i verovatno stekla nemačku penziju koja je nekoliko puta veća nego penzija u Srbiji, vratila se u domovinu i sada tvrdi da smo "bolji nego Nemci". Ona verovatno poredi životni standard u Srbiji i Nemačkoj, pa joj je nekim čudom ovaj naš bolji.

Ukoliko ima nemačku penziju, takav stav nije za čuđenje, ali šta je sa ostatkom Srbije koji živi od ove naše, "dinarske" penzije?

Ukoliko je u Srbiji bolje nego u Nemačkoj, zašto onda njena deca ne dođu da žive u ovom ekonomskom tigru, nego su se ipak odlučili za "goru" Nemačku? Sigurno se nisu ni oni, kao ni na stotine hiljada drugih građana Srbije, odlučili na život u inostranstvu zato što im je u Srbiji dosadno, već su "trbuhom za kruhom" pobegli iz bolje Srbije u goru Nemačku...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati