Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

07. 06. 2023. 10:37 6

Protest radnika Kolubare, traže smenu Đedović

Prošao je rok od sedam dana od kada su predstavnici radnika "Jedinstvo Kolubara" poslali zahteve od poslednjeg protesta, ali nikakav odgovor nisu dobili. Zato su se okupili u Beogradu da ministarki Đedović uruče "direktnu ostavku koju samo treba da potpiše".

Radnici Kolubare okupili su se ispred zgrade Ministarstva rudarstva i energetike. Protest je počeo u 10 sati. Kako su rekli, imaju jedan zahtev, a to je smena Dubravke Đedović sa čela ministarstva, kao i sa čela Skupštine akcionara EPS-a.

- Ovo je naš treći protest, slali smo ranije dopis i zahtev za smenu ministarke, ali nam niko nije odgovarao. Zato smo došli ovde da joj uručimo direktnu ostavku, njeno je samo da je potpiše - kazao je za N1 Goran Perišić, predstavnik radnika radnog tela "Jedinstvo Kolubara".

Na pitanje zašto se traži smena Đedović, Perišić kaže: "Zato što ne radi u interesu Srbije, EPS-a i elektrosistema Srbije uopšte".

- Njena je moralna dužnost da potpiše ostavku, mada mi mislimo da neće, ali ćemo ići do kraja dok ne potpiše tu ostavku - rekao je.

Dodaje i da je protest organizovan zbog zabrinutosti radnika Kolubare za funkcionisanje energetskog sistema Srbije.

Premijerka Ana Brnabić povukla je predlog zakona o 23 preduzeća koja su trebala da pređu u Akcionarsko društvo.

- Ne možemo da im verujemo ništa, potpisali su i zabranu za Roo Tinto, a oni i dalje rade u Srbiji. Dobili smo pismo podrške od sindikata Pošte, a mi smo pozvali sva 23 preduzeća da nam se pridruže u protestu - naglasio je Perišić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati