Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 06. 2023. 15:44 7

"Roditelji zaključuju ocene"

- Javlja nam se veliki broj srednjih stručnih škola u kojima se dešavaju jako čudne stvari. Reč je o tome da nastavnici ne mogu da zaključe ocenu i predlože odeljenskom veću pre nego što dobiju saglasnost roditelja da su zadovoljni zaključenom ocenom koje je njihovo dete dobilo. Nastavnici su i inače zatrpani gomilom administracije i papirologije, pa je uvođenje ovog pravila, za koje se ne zna ni ko ga je uveo, da li Ministarstvo ili direktori škola, potpuno iznenađenje za nastavnike, jer svaki roditelj ima pristup elektronskom dnevniku, pa i ocenama koje njihovo dete dobija tokom školske godine - stoji u saopštenju Milorada Antić, predsednika Foruma srednjih stručnih škola, koje prenosimo u celosti.

- Da ne zaboravimo da je srednje obrazovanje neobavezan vid obrazovanja i samim tim je uvođenje ovog pravila još besmislenije i predstavlja dodatno maltretiranje nastavnika. Zašto i ko ima pravo da se ponaša tako oholo i degradira nastavnika koji časno i pošteno obavlja svoj posao. Da li je normalno da se roditeljima šalje na uvid i odobrenje zaključena ocena na kraju školske godine, čak i ako je reč o petici.

Da li smo došli do stadijuma kada će roditelji odlučivati koju ocenu njihovo dete zaslužuje na kraju školske godine iako nisu ni stručni ni kompetentni za tako nešto. Da li će oni uskoro odlučivati i o tome koji nastavnik će biti zapsolen u školi, a koji neće?

Suprotstavljamo se ovakvom vidu nasilja nad nastavnicima i apelujemo da Ministarstvo i direktori omoguće samostalno i autonomno odlučivanje n astavnicima jer su oni najbolje upozati sa time koji učenik kakvu ocenu zaslužuje - zaključuje se u saopštenju Milorada Antića, predsednika Foruma srednjih stručnih škola.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati