Društvo i ekonomija

D. Ljutić

06. 06. 2023. 19:06 22

Ta jadna naprednjačka reč - OLOŠ!

Predsedniče, gde ćeš pristojniju Srbiju od ove na protestima, iako se iznajmljeni analitičari ubiše, umalo i ne pobiše otimajući se za reč, da pokažu kako je sve sam ološ i fukara na beogradskim ulicama.

Predsednik Vučić "sveprisutni otac nacije“, vređa opoziciju i narod i pokušava da preuzme dizgine događaja. Svi su lažovi, prevaranti, ološ, bednici, hijene, lešinari i strani plaćenici. Nudi on i razgovor sa opozicijom, hoće da čuje glas naroda, hoće dogovor. Pa, nameće se pitanje, sa kim tačno predsednik Srbije namerava da pravi taj najavljeni pokret njemu normalne i pristojne Srbije?  

Ali, eto. Predsednik sedi na terasi, sa Anom B. i Malim, prebira trešnje i kaže:

- Prošlo je tačno 10 dana od kada sam pozvao one koji protestuju na ulicama i koji su iznosili određene zahteve da dođu da razgovaramo. Nisu se javili, nisu zainteresovani da razgovaraju. Žao mi je zbog toga i mislim da je to velika greška. U demokratskim društvima stvari se rešavaju razgovorom, a ne tako što ćete mene, Anu, Sinišu bilo koga svakoga dana nazivati nenormalnim, ludacima, ubicama, kriminalcima, pri svemu tome znajući koliko obnanjujete javnost - tvrdi Vučić.

Ološ je onaj ko ne poštuje bonton. Znate ono: dama se ne pita za godine. Srećom, predsednik može da nepristojno i nenormalno uvek da proglasi pristojnim i normalnim. I obrnuto. Sećate se kako je za ozloglašenog vlasnika i urednika sada još ozloglašenijeg tabloida, rekao da je to jedan nadasve pristojan čovek? A sećate li se kako je svoje podržavaoce proglašavao za elitu a sve ostale za dangube i probisvete. E, o tome se već priča i u diplomatskim krugovima. Ali, čija crkva, njegova i pravila. Da, kriterijumi nenormalnosti se menjaju. Da nije mobilnih telefona i dalje bi se smatralo nenormalnim da idete sami ulicom i pričate na sav glas. Vučićeva filozofija je jasna: onaj ko valja Njima, ne može valjati Nama.

Na zvaničnim stranicama sajta Srpske napredne strane, društvenim mrežama Tviteru i Instagramu, poslednjih dana mogu se primetiti poruke podrške predsedniku u njegovoj "borbi protiv hijena". Narodna poslanica Nevena Đurić i Srpska napredna stranka iz Kruševca imaju podužu objavu na Instagramu u kojoj pozivaju na izbore.

- Takve poruke koje se šalju su jasna slika i prilika opozicione lešinarske koalicije koja narod zloupotrebljava da za njega uradi prljav posao. Nije njima stalo do borbe protiv nasilja, niti da odaju počast stradalima u tragediji koja je zadesila Srbiju. Njima je stalo samo do toga da Vučiću vide leđa! Čak to više ne umeju da sakriju, pa su glumce morali da angažuju za novu predstavu za javnost“, navodi se na Instagram stranici.

Članovi vladajuće klike ne smatraju ružnim ni maliciozno keženje svojih članova kad se obraćaju opoziciji, niti kliberenje nekih stručnjaka na Pinku, kad govore o građanima na protestu protiv nasilja. Pa gde ćeš pristojniju Srbiju od ove na protestima, iako se iznajmljeni analitičari ubiše, umalo i ne pobiše otimajući se za reč, da pokažu kako je sve sam ološ i fukara.Premijerka već mesecima upozorava da će, ako se svi mediji i tviteraši ne uzmu u pamet, ON morati da nas urazumi. I da pojasnimo njemu omiljene reči:

BEDNIK - čovek koji donosi nesreću, čovek koji nema sreće, koji izaziva sažaljenje, siromah, sirotan, siromašak, sirotinja, ubožnik, mizerija, čovek koji izaziva prezir, loš čovek .

FUKARA - siromašan i prost svet, sirotinja, beda siromašna, sirota osoba, pežorativno - propalica, bednik, ništarija, nikogović, ološ.

OLOŠ - najgori sloj društva, šljam, prevaranti. 

Da li može da te zadesi nešto grđe nego da eventualno budeš poštovan u Srbiji?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati