Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 05. 2023. 09:50 3

"Narod na mitingu SNS pokazao da propaganda više ne hrani gladne stomake"

Miting Srpske napredne stranke "Srbija nade" pokazao je da su građani Srbije siti praznih priča, neispunjenih obećanja i života u stalnim tenzijama usled kreiranih unutrašnjih i spoljnih neprijatelja. Miting je bio jasan pokazatelj da narod želi da čuje ekonomske teme, da je jedino zainteresovan za konkretne poteze za poboljšanje njihovog života i ekonomskog stanja, i to odmah, stoji u saopštenju Sindikata Sloga, koje prenosimo u celosti.

- Umesto toga, građani su ispred Skupštine, na bini, mogli da vide opskurdnu mitomaniju iz predstave Kolubarske bitke u izvođenju glumaca, promotera SNS-a, koji su zamenili nekadašnje komičare "Kursađija" koje su ih neumesnim, često vulgarnim skečevima dovele na vlast. Ova situacija, zajedno sa izneverenim obećanjima i nepovoljnim vremenskim uslovima praćenih jakom kišom, dovela je do masovnog napuštanja skupa, pre i u toku samih obraćanja govornika, posebno za vreme obraćanja predsednika Aleksandra Vučića, što svedoči o dubokom razočaranju građana.

Zato, već od danas, ukoliko vlast ima sluha za potrebe svojih građana, morala bi da shvati da dosadašnje propagandno vođenje politike, vređanje opozicije i davanje praznih obećanja više nisu dovoljni da bi se nahranili gladni stomaci 80 posto stanovništva Srbije.

Sinoć je strah naroda probijen i to je jasna opomena i vlasti i opoziciji da su od danas na redu ekonomske teme, promena Zakona o radu, preispitivanje odnosa stranih i domaćih poslodavaca prema srpskim radnicima, zaštita penzionera, te zaustavljanje ucena i partijskog uhlebljavanja u prenatrpanim javnim preduzećima, ali i utvrđivanje krivične odgovornosti za sve one koji su do sada kršili zakon, oštetili državu i pribavili sebi nezakonitu imovinsku korist .

Pozivamo sve relevantne političke aktere da prepoznaju trenutnu situaciju i uzmu u obzir zahteve građana i realnost. Udruženi sindikati Srbije "Sloga" nastaviće da se zalažu za prava svih radnika, borbu protiv socijalne nepravde i unapređenje uslova života svih građana Srbije - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati