Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

26. 05. 2023. 12:21 7

Dodik promenio plan: Poslao manje autobusa

Uprkos tome što je ranije najavljivano da će više desetina autobusa krenuti iz Banjaluke na miting Aleksandra Vučića, broj autobusa koji je jutros krenuo put Beograda mogao se prebrojati na prste jedne ruke, javlja N1.

To ne znači, međutim, da je podrška predsedniku Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci iz Republike Srpske izostala, već je, vladajuća Stranka nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) promenila plan i odlučila da za Beograd krene putničkim automobilima, kombijima i mini-busevima.

Prisustvo današnjem skupu u Beogradu najavili su i lideri i pristalice opozicije u RS. Oni su, međutim, najavili da neće organizovati prevoz.

Predsednik RS Milorad Dodik trenutno je u Azerbejdžanu, ali je obećao da će pokušati da stigne na skup u Beogradu.

Prema nezvaničnim informacijama, postoji mogućnost da će se Dodik obratiti okupljenima, što bi bio svojevrsni šamar Jeleni Trivić koja mu je bila protivkandidatkinja na predsedničkim izborima čije rezultate ne priznaje.

Trivić je, podsetimo, u poslednje vreme takođe u bliskim odnosima sa pojedinim ljudima iz Vučićevog SNS-a.

Jedini političar iz RS koji nije javno podržao Vučićev skup je avangardni lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović koji je poručio da ljudi koji ne žive u Srbiji nemaju pravo da se mašaju u političke izbore građana Srbije.

Reporterka iz Banjaluke ukazuje i da je zanimljivo ponašanje gradonalnika Bijeljne Ljubiše Petrovića iz SDS-a koji ima bliske odnose sa pojedinim ljudima iz SNS-a u Srbiji, ali je umesto za Beograd pre dva dana krenuo peške ka Banjaluci nakon što Dodikov SNSD nije uspeo da ga smeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati