Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 05. 2023. 20:57 0

Stefanović: Jedna suza je najteža optužnica ovoj nenormalnosti

Jedna suza roditelja ili deteta iz te škole, jedna suza je najteža optužnica ovoj nenormalnosti i mržnji koju su napravili za ovih 11 godina. Ova okupljanja su jedna simfonija koja vodi na stranu normalnosti. Kada je otac ubijene devojčice Sofije, Slobodan Negić rekao da moramo biti ljudi da jedni drugima pomognemo ja mislim da je to najbolji manifest, najbolja poruka onoga što građani hoće. Oni hoće da se zaustavi svo nasilje, ne samo fizičko nego i verbalno, hoće da žive u normalnoj i sigurnoj državi - izjavio je Borko Stefanović gostujući na TV Nova S.

Apelujem na vlast, rekao je Stefanović i dodao da iz vlasti "nisu izgleda svesni da moraju da se zaustave, da razmisle šta rade, da imaju Srbiju na ulici koja neće da se povuče, a rešenje te krize je ispunjenje tih zahteva i izbori kada se omoguće normalni uslovi".

Stefanović je rekao da ovo što smo imali decenijama je sada “došlo na naplatu, velika je stvar kada Beograd i Srbija pokažu da imaju kulturnu većinu koji čekaju do sledeće kante za smeće da bace pikavac":

- Režim je krenuo agresivnije, sa više otužbi, sa više napada, agresije, mržnje i podele. Taj njihov odgovor na ovu veličanstvenu pobedu građana Srbije koja kaže: nije ovo više malo kao politika, ovo je mnogo veće od svih nas, ovo je veće od svih političkih programa i zahteva, ovo danas Srbija komanduje i Srbija traži kroz reči onog slomljenog oca sinoć: odgovornost, normalnost i mir. Oni umesto toga rade suprotno, premijerka se obraća psovkom, spominjući strane službe, obojene revoluicije i sestrinske službe sa istoka - to je vokabular 90ih godina, to samo produbljuje rovove.- Sva ta artiljerija u studijima režimskih TV-a služi tome da njihovim biračima kaže da je sve u redu i da je to prolazna kriza, to su marginalne grupe, oni ni nisu sa narodom. Prvi put su se našli u situaciji koju ne mogu da kontrolišu i umesto da izađu to da kažu oni su poverovali u laž koju propovedaju. Drugo je bilo to što režim 11 godina glumi, sada su poverovali u to što glume, da nisu ne bi Novak Nedić predvodio batinaše u Pančevu i to ponosno da se pusti na mreže sa nekom prigodnom rep pesmom, ne bi se dešavalo da se pokreću svi mogući transferi iz sportskog sveta u SNS, da ne govorim o nekim pevačicama, vi imate mobilizaciju SNS-a koja znači moramo se odbraniti jer za njih je vlast jednako život. Ako nismo na vlasti mi ne postojimo, jer znaju da su iza njih katastrofalni rezultati, podele, mržnja, korupcija, povezanost sa organizovanim kriminalom - rekao je Stefanović.
- Ovde više nema mesta nikakvih sujetama, nikakvim partikularnim interesima, da neko stavlja stranački interes ispred ovoga? Dajte da vidimo ko je taj junačina? Ovo je iznad svega i jače od svega, zato to vlast pokušava da suzi na stranke - zaključio je Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati