Društvo i ekonomija

D. Ljutić

22. 05. 2023. 17:44 18

Vučiću pusti nas kući, zvaćemo decu!

Miting predsednika Srbije u Pančevu bio je zamišljen kao generalna proba za onaj 26. maja u Beogradu. Međutim, em što je do sada trajao najkraće, nego je došlo i do pobune i onih koji su doveženi na pomenuti skup, ali i slučajnih prolaznika. Naime, niko nije mogao da prođe zbog obruča koji su napravili ljudi iz obezbeđenja SNS-a. Nema sumnje da je šef SNS-a prebrojavao mitingaše i utvrdio da su neki probili zaštitni kordon i napustili trg u Pančevu. E, to ga je žestoko naljutilo.

Osobe u belim prslucima i jaknama, sa ispisanim imenom Aleksandra Vučića, u Pančevu su sprečavale ljude da izađu iz prostora predviđenog za skup na kojem je govorio predsednik Srbije. "Svako nek' ide, ko hoće… Nisu oni ovce nego ljudi. Otvorite da ide ko hoće, sram vas bilo“, uzvikivala je jedna gospođa.

U međuvremenu, Demokratska stranka je najavila da će podneti krivičnu prijavu protiv Srpske napredne stranke zbog povrede slobode kretanja građana na političkom skupu održanom u Pančevu u petak 19. maja. Pohod na probuđeni Beograd je najavljen kao sudbinsko osvajanje ostataka moći vladajuće partije. Pančevo je trebalo da bude probni rad. Ali, po prvi put je došlo do pobune i ljutnje, "dobrovoljaca" na mitingu. Mnogi su očigledno smatrali, popili smo vodu, pojeli sendvič i sad idemo. Nije moglo tako i zbog toga su se mnogi zagrcnuli. Naravno, a šta bi s tribine uopšte i imalo da se čuje? Kao u onom starom sovjetskom vicu kada su uhvatili čoveka kako na ulici deli prazne listove papira kao letke. Na pitanje zašto na njima ništa nije napisano, on je odgovorio: a šta da piše kada je i onako sve jasno. Tako i na ovom mitingu: a što bi se bilo šta s tribine čulo, kada je ionako već svima sve jasno.

U Pančevu smo videli bar neke koje mogu da dovezu, ali ne mogu da ih "izvozaju". Treba im pomoći da postanu vidljivi. Uteha je u nadi da valjda nisu toliko ludi. U stvari jesu, niko još ne zna koliko dok se to ne dogodi. Vučić je udaljen od svih, od sebe samog i od stvarnosti. On nas u svojoj ćudi iskušava dokle možemo da istrajemo u trpljenju. I da vidite čuda, ne može se više. U Pančevu smo videli deo jedne države (kakva je takva je) koja ulaže državne pare u okupljanje mase čiji je cilj da uruši i obesmisli drugi deo iste te države. Ne treba ni sumnjati da je šef SNS-a prebrojavao mitingaše na trgu u Pančevu i tako utvrdio da su ga neki napustili. Bata Gašić mu je skrenuo pažnju.Osećanje prezira, jednostavno, izražava se prema onima koji su prezrenja dostojni, i tu ne postoji precizno vrednosno baždarenje. Nipodaštavanje za svoje je u suštini iracionalna bezobzirnost.Vidite ko sam ja, sve sam vas doveo i iz ničega učinio onim što ste sada. Ali za mene ste niko i ništa, samo su neke mudrorije predsednika Srbije. Međutim, Aleksandru Vučiću se dogodilo Pančevo. Navodno on sve to zna, ali to što ima u sebi mnogo je jače od njega. Pančevcima je Vučić između ostalog poručio : "Moramo da uradimo škole za našu decu da pokažemo da brinemo za našu decu, da gradimo i ulažemo, to je ono što je za nas od presudnog značaja". Onda je masa postala nervozna. Dalje je sve početak nove istorije Srbije.Za ovu SNS družinu možemo da navedemo i ono naravoučenije čika Jove Zmaja:

"Iz ovog se deco naučiti dade,
Hulje lepo zbore, a nitkovski rade."

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati