Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

09. 04. 2023. 22:06 21

Brnabić kao "mali Šešelj" napada opozicione medije

"Mali Šešelj koji nema pametnijeg posla nego da snima uratke za Tviter i prebrojava naslovne strane", tako predstavnici novinarskih udruženja opisuju najnovije napade predsednice Vlada Srbije Ane Brnabić na medije u vlasništvu United medije - Danas, Novu S i N1.

Urednica Nove ekonomije Biljana Stefanović tvrdi da prebrojavanjem naslovnih strana predsednica Vlade pokazuje nerazumevanje slobode štampe.

- Ovo je njihovo shvatanje javnosti u Srbiji, medija i slobode medija, a i posla za koji su ih građani izabrali da obavljaju, a ovo svakako ne spada u njihov delokrug - kaže  Biljana Stepanović.

U delokrug ne spada ni konstanta odbrana predsednika države, a činjenica da je on na naslovnim stranama svih novina pokazuje koliko sistem u državi ne funkcioniše, piše N1.
- On je od sebe napravio jedinu vest u državi i ako njega nema na naslovnoj strani, nećete prodati novine, što takođe nije normalno - dodala je Stepanović.

Nije normalno ni to da medijska mašinerija koju predvode tabloidi bliski vlasti, na mig iz centralnog kabineta, orkestrirano započinju hajku na neistomišljenike i kritičare politike vlasti, čime direktno ugrožavaju bezbednost ljudi. Iako odlika populizma, ovakve medijske hajke ne viđaju se tako često u ostalim evropskim državama, poručuju iz Evropske federacija novinara.
- Nažalost, vi u vašoj zemlji pamtite vremena u kojima je tako počinjalo, a završavalo se vrlo ružno i vrlo opasno. Ovo nisu stvari koje treba ignorisati, već stvari protiv kojih se treba solidarno i jako boriti, jer su to vrlo opasni napadi - upozorava Maja Sever.

Opasni su i jer dolaze u danima kada se Srbija seća novinara koji je bio predmet jedne takve hajke. Slavko Ćuruvija stradao je kao žrtva režima Slobodana Miloševića u kom je aktuelni predsednik bio ministar informisanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati