Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

23. 03. 2023. 21:12 56

Dačić kritikuje Hila zbog podrške tužiteljkama

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da postupak Ambasade SAD predstavlja otvoreno i grubo mešanje u unutrašnja pitanja suverene države Srbije.

- Znam da velikim silama izgleda da sve mogu, ali zamislite kako bi to izgledalo kada bi u našoj ambasadi u SAD Marko Đurić primio nekog američkog tužioca ili sudiju - naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

On je dodao da je taj postupak u direktnoj suprotnosti sa željom za razvijanjem dobrih bilateralnih odnosa.
- Srbija je uvek otvorena i spremna za dijalog, ali svi strani predstavnici moraju da poštuju osnovne principe Bečke konvencije da nemaju pravo da se mešaju u unutrašnje stvari zemalja u kojima su akreditovani - poručio je Dačić.

Američki ambasador Kristofer Hil se danas sastao sa zamenicama tužioca Bojanom Savović i Jasminom Paunović, a na Instagram nalogu ambasade SAD u Srbiji je objavljeno da su "nezavisno pravosuđe i borba protiv korupcije ključni za napredak Srbije, a naročito za članstvo u Evropskoj uniji".- Sjedinjene Države u potpunosti podržavaju Srbiju u tom nastojanju i cene partnerstvo profesionalaca u Tužilaštvu koji su toga svesni, poput Bojane Savović i Jasmine Paunović - navedeno je u objavi, uz koju je objavljena i fotografija ambasadora Kristofera Hila sa Savović i Paunović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 56

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati