Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

23. 03. 2023. 09:56 2

Predstavnici "Boška Buhe" na sastanku u Vladi

Predstavnici Pozorišta "Boško Buha", na čelu sa direktorom Igorom Bojovićem, ovog četvrtka će se u Vladi Srbije sastati sa premijerkom Anom Brnabić kako bi pokušali da se izbore da taj teatar ostane na trenutnoj adresi na Trgu Republike, pišu Večernje novosti.

Najavljeno je da Grad Beograd planira izmeštanje pozorišta na Savski trg, čemu su se članovi pozorišta suprotstavili tvrdeći da ne žele da se sele iz grade u kojoj su od osnivanja, a da će rado prihvatiti ako gradske vlasti žele da naprave gostujuću scenu na drugoj lokaciji gde bi igrali manje predstave.

Bojović je za Večernje novosti rekao da je iza tog teatra duga tradicija i da ni sami Beograđani ne žele izmeštanje pozorišta, jer su navikli da imaju pozorište za decu u centru grada.

Dugogodišnji reditelj i umetnički direktor "Buhe" Milan Karadžić kazao je da je veoma važno što su uprava i članovi pozorišta digli glas protesta, "jer je iza osam godina čekanja da se nešto desi".

- Za to vreme završena je obnova svih beogradskih pozorišta Ateljea 212, Beogradsko dramsko pozorište, Jugoslovensko dramsko pozorište, Terazije - istakao je Karadžić.

On je podsetio kako je sve počelo rekavši da se tokom igranja "Petra Pana" na sceni "Buhe" zapalila instalacija u sali koja je bila puna dece, zbog čega je publika morala biti evakuisana, a potom je pozorište zatvoreno zbog dotrajalih instalacija.

Predsednik Upravnog odbora Raša Danulović naglasio je da zgrada na Savskom trgu, koja je predviđena za pozorište, nema odgovarajuće uslove za potrebe "Buhe".

Mreža za restituciju i predsednik njene područje jedinice u Beogradu Dragan Đokić najavio je da će zatražiti podatke o tome postoji li zahtev za povraćaj eventualnim starim vlasnicima delova palate "Reunin" na Trgu republike.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati