Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

22. 03. 2023. 15:41 22

Šukalo Vučićev savetnik za regionalna pitanja

Adam Šukalo imenovan je na funkciju savetnika predsednika Srbije za regionalna pitanja od 15. marta 2023. godine, objavljeno je u Službenom glasniku.

Adam Šukalo je diplomirani pravnik, član Srpske napredne stranke i nekadašnji poslanik Skupštine Srbije. Prethodno je bio i samostalni poslanik u Skupštini Republike Srpske, u periodu od 2014. do 2018. godine.

Prema podacima sa sajta biografija.org, Adam Šukalo podržavao je grupu "Pravda za Davida", formiranu nakon smrti studenta Davida Dragičevića. Građani okupljeni u toj grupi smatrali su da predstavnici vlasti Republike Srpske prikrivaju dokaze u vezi sa tim krivičnim delom. Mandat u Narodnoj skupštini Srbije dobio je na izborima 2020. godine. U septembru 2022. godine, Adam Šukalo bio je među šest osoba privedenih u Banjaluci. Kako je izveštavao N1 Sarajevo, razlog je bila – sumnja na uticaj na birače.
- Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je od strane policijskih službenika MUP RS, Uprave kriminalističke policije, obaveštena je o postojanju operativnih saznanja da postoji mogućnost uticaja na birače od strane šest lica, koji će biti ispitani na te okolnosti. Šest lica je informativno ispitano, a nakon ispitivanja lica su napustila službene prostorije MUP RS. U vezi sa vašim pitanjem da li će lica biti pozvana na razgovor u Tužilaštvo obaveštavamo vas da pomenuta lica neće biti pozvana na razgovor u Tužilaštvo - navelo je tada Okružno javno tužilaštvo Banjaluka u odgovoru redakciji N1 Sarajevo."Predmet" ovog policijskog nadzora bili su, pored tada već bivšeg poslanika SNS u Skupštini Srbije – i funkcioner SNS i bivši rukometaš Vladimir Mandić, zatim Slobodan Lazović i Zlatko Selimović iz Trebinja, kao i Dejan Slijepčević iz Gacka.

Banjalučki novinar Slobodan Vasković tada je naveo, prema pisanju Danasa, da su Vladimir Mandić i Adam Šukalo, funkcioneri SNS – uhapšeni po naređenju Milorada Dodika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati