Društvo i ekonomija

[ Izvor: Južne vesti ]

17. 03. 2023. 18:56 1

Rekonstrukciju 135 metara toplovoda naplatiće 17 miliona!

Rekonstrukcija toplovoda kroz deo Ulice vojvode Mišića u Nišu od Vatrogasnog doma do raskrsnice sa Vojvode Tankosića, dužine 135 metara, koštaće više od 17 miliona dinara. Posao su na tenderu Gradske toplane dobile tri firme - beogradski Synergy tech, kao i niški Konfor i Glikom.

Niški Glikom biće zadužen za nabavku materijala, što će koštati 5.540.736 dinara sa PDV-om, dok će ostale dve firme, kao jedan dobavljač, obavljati mašinske i građevinske radove, čija je cena 11.472.896,4 dinara sa PDV-om.Tako će rekonstrukcija koštati ukupno 17.013.632,4 dinara sa PDV-om, za oko 3 miliona manje od procenjene vrednosti bez PDV-a, koja je iznosila 20 miliona dinara. Kako je navedeno, rok za završetak radova je 45 dana od uvođenja u posao, prenose Južne vesti.

Za nabavku materijala stigle su još tri prijave, ali su te kompanije ponudile višu cenu u odnosu na Glikom. I za radove se javilo još tri ponuđača, koji su takođe predvideli veće cene od onih koji su izabrani.Javna nabavka objavljena je još krajem decembra prošle godine, ali je rok za prijave bio produžen zbog izmena i dodatnih informacija.

Ponuđači su se žalili da neće moći sami da istovare čeličnu cev tešku skoro 1 tonu i dugu 12 metara, pa će Toplana ipak za to angažovati svoje radnike i mehanizaciju, pošto je konstatovala da je primedba u redu.Bilo je i primedbi na račun toga što je Gradska toplana tražila kopije radnih knjižica, iako su one Zakonom o radu iz 2016. ukinute, kao i na račun toga što je u jednom delu dokumentacije tražila radove na predizolovanim cevima, dok u drugom delu to nije zahtevala. Te primedbe su iz Toplane takođe ocenili kao opravdane i odgovorili da se potkrala greška u tekstu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati