Društvo i ekonomija

12. 01. 2023. 11:33 3

Kilometri puteva kojima se vlast hvali vode u egzodus

"Udruženi sindikati Srbije "Sloga" upozoravaju da je život većine građana Srbije sve više ekonomski i socijalno ugrožen, posebno radnika i penzionera koji rade za plate u okviru minimalne zarade i primaju penzije ispod minimalca, uprkos hvalisanju najviših državnih zvaničnika o njihovim neviđenim ekonomskim uspesima", navodi se u saopštenju Sindikata "Sloga", koje prenosimo u celosti.

"Dok se vlast hvali kilometrima puteva, betoniranjima i nekvalitenim rekonstrukcijama za koje se ne polažu nikakvi računi, kao sindikat moramo da upozorimo da nam članovi prijavljuju da sve teže žive, da ih pogađaju male zarade i nerealna poskupljenja osnovnih životnih namirnica koje su u odnosu na evropske cene itekako veće.

Zato poručujemo Vladi Srbije da njihova ekonomska politika izgleda kao loše urađen "kružni tok" na ekonomskom putu u kome se očajnički vrtimo u siromaštvu i bez izlaza, a njihovi novoizgrađeni kilometri autoputeva vode u dva pravca.

Jedan u socijalni egzodus, odnosno iseljenja i potragu za boljim životom, u gradove i države koje vode posebnu pažnju o vrednostima čoveka, a ne ucenjenih podanika kao što je slučaj u Srbiji, a drugi pravac u ekonomski ambis i opasnu prezaduženost države i njenih građana.

Da je tako potvrđuju, nove cene struje i gasa za domaćinstva od 1. januara koju je uslovio MMF radi novog kreditiranja države, da ove godine još dva puta poskupi, i za koju se konstantno tvrdi da je jedna od najnižih u Evropi, što je čista laž, koja opterećuje male zarade i penzije, posebno minimalac za koju vlast tvrdi da je najveći do sada, ali ne uzima u obzir vrednost njene kupovne moći.

Od februara u Beogradu poskupljuju takozvane režije poput računa za Infostan, vodu, grejanje, a ubeđeni smo da će tu politiku vlast sprovoditi i na lokalnom nivou širom Srbije, što dodatno ukazuje na dramatično stanje i socijalnu ugroženost svih građana Srbije, odnosno da će im život postati sve teži i teži", zaključuje se u saopštenju Udruženih sindikata Srbije "Sloga".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati