Društvo i ekonomija

[ Izvor: CityMagazine ]

07. 01. 2023. 20:38 44

Trifunovićeva objava o Božiću izazvala buru

Sergej Trifunović na svom Tviteru okačio post u kome pominje narod, Božić i Isusa i naravno da je za samo nekoliko sati dobio more uvredljivih komentara. Jer za one koji čitaju dijagonalno reč je o pravoj drami. Zašto? Zato što su preskočili najvažniju reč, a to je petarda, piše CityMagazine.

- Narodu koji ovolikim detonacijama slavi rođenje Hrista, bolje da se okane Isusa i krene da slavi svetog Adnana Kašogija. Sretno Badnje veče - napisao je u postu Trifunović.

Dakle, u centru Trifunovićevog posta su bile petarde, ali razni su ih prevideli, pa su mu Božić čestitali sledećim rečima:

- Okani se ti malo Tvitera, za promenu.

- Šta ti slaviš legendo, volim te kao glumca i čoveka, cenim tvoje uloge, budi Srbin i patriota, kao u filmu Karaula, koji sam gledao bar 10x.

- Jako si negativan. Ako ti se ne sviđa ovaj narod idi snimaj Volt, pa budi kerić, a ne Munje.
- Prijateljski savet-promoli nos van kruga dvojke i videces sta je Srbija. Sto pre nađeš dobre strane te države koju vidiš bićeš ponosan na nju. Ne moraju se svi slagati sa tobom i biti ti da bi bili kul i dobri Srbi. To je istinska demokratija.

Ovo su samo neki od probranih komentara bez psovki, pretnji i teških uvreda.

Naravno, bilo je i onih koji se slažu sa glumcem, piše CityMagazine.

- Ubiše petardama boga u Hristu!I da ne bismo bili nepoznavaoci tradicije i duhovnosti, samo ćemo preneti deo teksta iz Politike, iz 2008. godine u kome je teolog dr Dimitrije Kalezić rekao sve što je imao na temu Božića i petardi.

- Ta unutrašnja duhovna i duševna dimenzija radosti često ima potrebu da se iskaže na jedan prizeman način. Često preko vašarskih, a ne duhovnih pesama i pucnjavom, što nije u redu i predstavlja neki "etnoprilog" slavljenju Božića. Čim čovek čuje pucanj on se preseče, jer ne zna da li je petarda ili pucanj iz pištolja što stvara neprijatno raspoloženje koje nije u duhu proslave Božića - rekao je profesor Kalezić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 44

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati